Leo Cvetković plasirao se u polufinale EP do 22 godine u boksu

Leo Cvetković plasirao se u polufinale EP do 22 godine u boksu

Cvetković je osigurao medalju na Europskom prvenstvu, sada slijede borbe za što sjajnije odličje.

foto: Zoran Kralj

Petog dana Europskog prvenstva u boksu za seniore do 22 godine koje se održava u rumunjskom gradu Targu Jiu, upisali smo još jednu pobjedu Lea Cvetkovića koja ga je odvela u polufinale.

“Presretan sam, medalja će biti konačno oko vrata, ali naravno još ne ona koju silno želim. Očekujem finale ma da će borba protiv Nijemca za finale biti jako teška. Naravno nisam došao samo promatrati ovo sve već se želim popeti na najveću stepenicu.” – rekao je Leo nakon prolaska.

U jučerašnjem meču za ulazak u polufinale Cvetković je pobijedio turskog predstavnika Mehmeta Yagura.

“Težak protivnik bio je Turčin, iznimno je opasan i prljav, međutim taktiku koju smo pripremili još sinoć proveli smo je do kraja. Prvu rundu smo htjeli pritisnuti protivnika i umoriti ga. Budući da smo gledali njegove borbe vidjeli smo da u prvoj rundi ide na sve, odnosno da je najopasniji. Držali smo se plana i iznenadili ga njegovim oružjem. U drugoj i trećoj iubacio sam u brzinu više i znao da je nakon pet godina napornih treninga minimalno bronca oko moga vrata, ali naravno tek sad pucam na najviše.  Jedan dan odmora iskoristi ću da se maksimalno opustim i u polufinalu protiv neugodnog Nijemca izborim finale.” – zadovoljan je bio Leo odrađenim mečom.

“Šta reći, presretni smo. Moram naglasiti da je Leo nakon 2005. godine i brončane medalje Marija Šivolije na mediteranskim igrama zaradio prvu seniorsku boksačku medalju koja dolazi u Rijeku. Naravno posao još uvijek nismo završili, očekujemo tešku borbu u polufinalu, međutim za ovo se pripremamo već pet godina od kada smo u reprezentaciji. Vjerujem da ovo nije gotova priča i da ćemo u subotu za koju smo već počeli pripremati taktiku još jedanput obradovati naše Riječane. Zahvaljujem se izbornicima Tomi Kadiću i Leonardu Pijetraju koji su vjerovali u, nas. U subotu nas očekuje polufinale i nadam se da ćemo se vratiti sa lijepim vijestima.” – rekao je Leov trener Zoran Kralj.

Cvetković će se u polufinalu boriti protiv Nijemca Athanasiosa Kazakisa, koji je bio bolji od Bugara Blagoya Naydenova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.