Leo Cvetković uspješan u prvom kolu EP u boksu

Leo Cvetković uspješan u prvom kolu EP u boksu

Lea dijeli još jedna pobjeda od sigurne medalje.

foto: Zoran Kralj

U prvom kolu Europskog prvenstva sa seniore do 22 godine koje se održava u Rumunjskom Targu Jiu, hrvatski reprezentativac i član Boksačkog kluba Predator, Leo Cvetković ostvario je pobjedu nad predstavnikom Srbije Filipom Stankovićem.

Od prve runde Leo se postavio kao jedan od favorita kategorije te nije previše dozvolio protivniku. Početakom prve runde je dozvolio inicijativu protivniku kojeg je odlično kontrirao desnim direktom, pa lijevim krošeom, te pokazao da sve drži pod kontrolom. Kraj prve runde je Leo ubacio u brzinu više, te s nekoliko kombinacija razbija protivnika i sigurno uzima rundu.

Početak druge je jednostavno krenuo prema naprijed i potpuno presjekao protivnika koji je potpuno pao. ali i u ponekom udaru i zahvatio našeg borca, više bi rekli da ga probudi. Posljednja treća runda bila je u potpunoj dominaciji našeg Lea i sa brojnim napadima radio je veliku štetu svom protivniku.

Ovom pobjedom Leo Cvetković danas ulazi u borbu s opasnim turskim predstavnikom Mehmetom Yagurom koji je jučer slavio protiv Mađara. Pobjedom u toj borbi Leo može osigurati polufinale i minimalno broncu.

U Rumunjski Târgu Jiu pristiglo je 204 boksača i 70 boksačica, a ovo je drugo po redu izdanje EP za seniore do 22 godine.

“Nakon naporne sezone putovanja i turnira na kojima smo uzimali medalje vrijeme je da nakon Marija Šivolije 2004. godine donesemo novu seniorsku medalju u Rijeku.” – riječi su Leova trenera Zorana Kralja.

“Meč koji sam odradio nimalo nije bio lagan, visok tempo od prve do zadnje minute, protivnik je bio pružao odličan otpor, međutim nije mogao izdržati moj napade, te sam sigurno meč priveo kraju u svoju korist. Sljedeći meč koji predstoji je za medalju koju čekam već pet godina koliko sam u reprezentaciji i dati ću 100% od sebe da ta medalja završi oko moga vrata. Maksimalno sam spreman i motiviran te jedva čekam novu borbu. Zahvalio bih mojim roditeljima i klupskim kolegama koji mi daju maksimalno podršku.” – rekao je Leo nakon pobjede.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.