Leon Radošević zbog ozljede otpao za Eurobasket

Leon Radošević zbog ozljede otpao za Eurobasket

Velimir Perasović ostao je bez Leona Radoševića za rujanski Eurobasket...

Leon Radošević i Tony Parker/www.nba.com

Krilni centar berlinske Albe Leon Radošević neće nastupiti na rujanskom Eurobasketu koji se, između ostaloga, održava i u Hrvatskoj (Zagreb).

Radošević je bio uvršten na prošireni popis od 24 igrača, no poslije obavljenih detaljnih liječničkih pregleda definitivno je odlučeno kako je ozljeda gležnja preozbiljna za njegovu participaju na smotri Staroga kontinenta.

“Radi se o kroničnoj ozljedi koja nikad nije u potpunosti zaliječena. Nakon provedene magentske rezonance i pregleda ortopeda zaključili smo da je Leonu potreban duži oporavak, u trajanju od mjesec dana, tako da reprezentaciji ne može pomoći za nadolazeći Eurobasket”, rekao je liječnik nacionalne vrste dr. Miran Martinac.

Velimir Perasović i njegovi puleni trenutačno odrađuju prvu fazu priprema u Svetom Martinu na Muri, a premijerni ispit na Eurobasketu očekuje ih protiv Slovenije 5. rujna. Hrvatska je smještena u skupinu C u Zagrebu te će igrati još i s Grčkom, Makedonijom, Nizozemskom i Gruzijom.

“Ambicije su visoke, ali isto tako je i ostalim ekipama. Nakon pripremnog perioda ćemo biti pametniji, kad se priključe svi igrači. Želimo proći skupinu i ostvariti što bolji plasman kako bismo u križanju izbjegli najteže protivnike”, kaže izbornik.

Da prvenstvo počne, ne može dočekati ni Rok Stipčević. “Nakon dugo vremena imamo natjecanje poput Eurobasketa, igramo pred svojom publikom koja će nam sigurno dati potrebnu podršku. Mislim da se konačno ponovno zakotrljalo košarkaško kolo, a pozitivno je i da se stvara dobra priča oko mladih dečki u NBA-u. Vjerujem kako ćemo i mi uspjeti taj zamašnjak još malo pogurati.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.