Leona Popović i drugi puta ove godine operirala koljeno

Leona Popović i drugi puta ove godine operirala koljeno

Leona je u veljači prvi puta operirala koljeno ove godine.

Nakon što je u veleslalomskoj utrci na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu pala i zadobila rupturu prednjeg križnog ligamenta i djelomičnu rupturu medijalnog kolateralnog ligamenta, Leona Popović je u veljači operirana te se nakon uspješne rehabilitacije krajem kolovoza vratila treninzima na snijegu s punim opterećenjem.

Nažalost, u listopadu, pri redovnom kondicijskom treningu, Leona je nezgodno doskočila te joj je koljeno prokliznulo i osjetila je bol u koljenu. Nakon pregleda i konzultacija s liječnicima Leona je pauzirala dva tjedna i nakon toga je nastavila postupno sa snježnim pripremama te je čak nastupila kao predvozač i natjecatelj na nekoliko utrka u Americi.

foto: CroSki

Za vrijeme skijanja je povremeno i dalje osjećala bolove i nestabilnost u koljenu te je nakon novih detaljnih pretraga utvrđeno da graft prednjeg križnog ligamenta nije dobre kvalitete i preporučena je ponovna operacija koljena.

I tako, nešto više od devet mjeseci nakon prve operacije prednjeg križnog ligamenta, Leona je u subotu podvrgnuta još jednoj operaciji koju je ovoga puta izveo prof. dr. Christian Fink u klinici u austrijskom Innsbrucku, specijaliziranoj za sportske i skijaške ozljede. Operacija je prošla dobro te je već u ponedjeljak Leona puštena iz bolnice, a kroz nekoliko dana započeti će rehabilitaciju u Termama Selce kod dr. Vlaste Brozičević. Njezin povratak na snijeg očekuje se za otprilike 6 mjeseci.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.