Leovac: “Vrijeme je za odlazak u inozemstvo”

Leovac: “Vrijeme je za odlazak u inozemstvo”

Marin Leovac priznao je kako bi ovoga ljeta volio prijeći u neki inozemni klub...

Leo Messi i Marin Leovac/Getty Images

Matjaž Kek napokon je kompletirao igrački kadar na pripremama za novu sezonu. Momčadi s Kantride konačno su se priključili reprezentativci Hrvatske, a među njima i lijevi bek Marin Leovac.

Leovac je dobio tek nekoliko minuta protiv Italije, Niko Kovač u igru ga je uveo u sučevoj nadoknadi vremena, no malo je tko poslije utakmice pričao o događanjima na travnjaku. Iako – govorilo se zapravo doslovce o – travnjaku i svastici iscrtanoj njemu. “Ja bih samo o nogometu, a mogu kazati da je bilo jako neobično gledati utakmicu u kojoj nas promatraju samo stolice. Atmosfera je bila očajna i nikome ne bih želio da igra pred praznim tribinama. Sve u svemu, mislim da samo sada korak bliže našem cilju, a to je plasman na Euro.”

O 26-godišnjem braniču mnogo se u posljednje vrijeme pričalo u kontekstu mogućeg transfera. “Iskreno, htio bih ovoga ljeta napraviti transfer, imam 26 godina i dobru sezonu iza sebe, u kojoj sam napokon došao do reprezentacije. Mislim da je pravi trenutak za odlazak u inozemstvo jer osim Rijeke u obzir ne dolazi niti jedan drugi klub. Naravno, ako dođe ponuda s njom mora biti zadovoljna i Rijeka, bez koje se ništa neće riješiti. Ljudi u klubu zaista su korektni i sve tri strane moraju biti zadovoljne prilikom eventualnog zaključivanja transfera”, otkriva Leovac.

Zimus je bio na korak od Dnjipra, no sada nema nikakvih poželjnih, niti sigurnih opcija. “Prvo sam bio malo razočaran, ali sada mi nije žao. Pratio sam Dnjipro u Europskoj ligi, no da se taj transfer i ostvario ne bih mogao igrati to natjecanje jer sam već nastupao s Rijekom. Vidjet ćemo što će biti, još nemam ništa stopostotono, a i prijelazni je rok tek počeo. Ponavljam, dok god sam igrač Rijeke ponašat ću se maksimalno profesionalno u svakoj minuti treninga, na travnjaku i izvan njega. To mogu jamčiti”, zaključio je za SN.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.