Lidija Horvat: Pozivam navijače neka počnu planirati godišnji i dođu nas podržati

Lidija Horvat: Pozivam navijače neka počnu planirati godišnji i dođu nas podržati

Izbornik ima sreće što nas 90 posto igra Ligu prvaka i nadamo se da neće biti ozljeda te da ćemo na okupljanje svi stići zdravi i veseli, rekla je Sonja Bašić

Sonja Bašić/Getty Images

Europsko prvenstvo za rukometašice sve je bliže, kao i prva utakmica hrvatskih reprezentativki na samom natjecanju. Skupina C donijela je Hrvatskoj Švedsku, Njemačku i Nizozemsku, a Hrvatice nakon okupljanja 24. studenog te priprema i uigravanja žele na samom Euru pokazati što sve znaju i mogu te žele pritom pokušati osigurati sjajno odličje.

Lokomotivina Lidija Horvat izrazila je veliko veselje i radost zbog okupljanja te Europskog prvenstva koje je sve bliže, a na kojem Hrvatice žele što bolju i veću podršku publike.

-Veselje je i zadovoljstvo doći na okupljanje jer je ipak to EP u našoj državi, na domaćem terenu gdje ćemo pokušati dati sve do sebe da se borimo te da pokažemo najbolje što znamo, ali i napravimo više iskorak koji se dugo očekuje od nas. Naravno, prvenstveno je važno da budemo sve zdrave te da se dobro pripremimo, ali i odmorimo, te da se fokusiramo na sebe kako taktički i fizički tako i za odmor.

– Iako će zasigurno biti još prilika, htjela bih već sada pozvati navijače neka počnu planirati godišnje i slobodne dane da nas dođu posjetiti i biti naš osmi igrač, jasna je bila Horvat.

Svojoj klupskoj i reprezentativnoj suigračici u veselju ususret Europskom prvenstvu pridružila se i Sonja Bašić.

– Napokon se bliži ono čemu se svi veselimo i jedva čekamo Europsko prvenstvo na kojem smo domaćini i na kojem želimo dati sve od sebe te se dokazati našim ljudima, pred našom publikom. Izbornik ima sreće što nas 90 posto  igra Ligu prvaka, a iako imamo još dvije europske utakmice nadamo se da neće biti ozljeda te da ćemo na okupljanje svi stići zdravi i veseli. Imamo dva tjedna za pripremiti se za EP, ali stići ćemo se i malo odmoriti, naravno, uz dobru pripremu za samo Prvenstvo.

– Prvu utakmicu igramo sa Švedskom i moramo je dobro otvoriti, dapače jako dobro jer ostale utakmice, kada prvu dobro otvoriš, budu lakše, zaključila je Bašić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.