Liga prvaka: Prvi put u povijesti kosovska Drita izborila prvo pretkolo!

Liga prvaka: Prvi put u povijesti kosovska Drita izborila prvo pretkolo!

Kosovska momčad izborila je prvo pretkolo.

Foto: Twitter.com / FootballGib SC

U finalu kvalifikacija za prvo pretkolo nogometne Lige prvaka kosovska Drita Gjilan je pobijedila gibraltarški Lincoln Red Imps nakon produžetaka sa 4:1 te time izborila prvo pretkolo protiv švedskog Malmoa.

Iz prve prave prilike Kosovari su poveli. Korner je izveo Krasniqi, a Šveđanin Liridon Leci glavom zabio za 1:0. Gosti su u prvom dijelu bili apsolutno bolji i uputili nekoliko opasnih udaraca, no Soler Ortuno bio je nesavladiv. Situacija na terenu preokrenula se u nastavku. Uz veći posjed lopte, domaći su uspjeli i izjednačiti i to iz prvog udarca u okvir gola. Gamiz je izveo korner, a Corral izjednačio te odveo susret u produžetke.

A u njima je krenula prava drama. Prvo je u 101. minuti Gerbeshi zaradio drugi žuti karton za goste, da bi četiri minute kasnije Lopes dobio izravni crveni karton te skrivio kazneni udarac, kojeg Leci svojim drugim pogotkom pretvara u pobjedu.

Na 3:1 povisio je Shabani u posljednjoj minuti regularnog dijela produžetka, da bi u četvrtoj minuti sudačke nadoknade konačnih 4:1 postavio Haxhi Neziraj. Sveukupno, momčad s Kosova dobila je devet žutih kartona, a Lincoln njih četiri.

Lincoln Red Imps (4-3-3)

Soler Ortuno – Oliver, Montesinos (Andre 46′), Lopes, Chipolina – Moreno, Calderon (Corral 46′), Hernandez – Gamiz, Ortiz (Aranda 71′), Casciaro

Drita (4-4-2)

Rexhepi – Kuka, Limani, Gerbeschi, Leci (2., 105+3.) – Krasniqi (Haliti 120+2′), B. Shabani, Musaj (Shala 68′), X. Shabani (120.) – Kyreziu (Livoreka 73′), Neziraj (120+4.)