Lindi: “Hrvatski judo savez je vodeći u regiji”

Lindi: “Hrvatski judo savez je vodeći u regiji”

Judo će ovog vikenda biti u središtu pažnje ljubitelja sporta u Dubrovniku...

Karla Prodan/Foto: judo.hr

Vremenske neprilike nisu zaustavile uspješne domaćine iz JK Dubrovnik 1966 zajedno s Gradom Dubrovnikom, zatim Hrvatskim judo savezom i samim judašima u predstavljanju Europskog judo kupa, koji će se 17. i 18. listopada održati u Dubrovniku. Ulaz je besplatan.

Dogradonačelnik Dubrovnika Željko Raguž je izjavio: “Mogu reći da sam neizmjerno sretan što će Dubrovnik ugostiti jedne od najboljih europskih judaša. Isto tako mogu reći da je Dubrovnik grad sporta gdje smo izričito poznati po vaterpolu, ali judo je drugi sport u gradu. Ako samo pogledamo kroz povijest, Dubrovnik je već dao puno velikih judo imena, a i JK Dubrovnik 1966 će uskoro proslaviti 50 godina postojanja, pa ovim putem želim puno sreće i uspjeha našim natjecateljima u nadolazećem vikendu.”

Dojmove je podijelio i judaš Dubrovnika 1966 Stjepo Roko: “Europski kup u Dubrovniku je velika stvar, pogotovo za domaće sportaše. Svi jedva čekamo da natjecanje krene. Drago nam je što je tako veliki odaziv natjecatelja iz cijelog svijeta, a siguran sam da su se svi potrudili da ovo bude dobro natjecanje i ima puno razloga da u dvorani Gospino polje bude jako puno gledatelja. Vjerujem da će to i nama biti velika potpora za odlične rezultate.”

Ali ipak zvijezde judo vikenda u Dubrovniku su žene. Aktualna svjetska kadetska prvakinja Karla Prodan izjavila je: “Jako sam dobro odradila kadetski dio sezone. Ovo je uzrast seniora tako da je ovo jedan veliki izazov za mene. Nadam se da ću se dobro boriti i pokazati svoju kvalitetu, a vjerujem da na taj način mogu i do medalje.”

“Zadovoljstvo je još veće kada se zna da su Rusi i Francuzi došli u jakom sastavu te da će ostati i na pripremama u Dubrovniku. Povjerenje Međunarodne judo federacije (IJF) i Europske judo unije (EJU) pokazuje se i u dodjeljivanju domaćinstva turnira Grand Prixa i sada Europskog kupa. Time se i potvrđuje status Hrvatskog judo saveza kao vodećeg u regiji”, zaključio je glavni tajnik Hrvatskog judo saveza Hrvoje Lindi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.