Novi skijaški rekordi Lindsey Vonn u Lake Louiseu

Novi skijaški rekordi Lindsey Vonn u Lake Louiseu

Amerikanka je upisala novu pobjedu u Kanadi...

Lindsey Vonn/Foto: facebook.com/LindseyVonnUSA

Američka skijašica Lindsey Vonn upisala je i treću pobjedu u Svjetskome kupu protekloga tjedna, slavivši u superveleslalomu u svom tradicionalnom ‘uporištu’, kanadskom Lake Louiseu.

Vonn je bila najbolja u sve tri utrke u Kanadi, došla je do broja od sedamdeset pobjeda u Svjetskome kupu te čak osamnaest samo u Lake Louiseu, što je novi rekord u elitnim natjecanjima skijašica u Svjetskom kupu.

31-godišnjakinja je u Lake Lindseyju, kako su ga prozvali novinari i skijaški zaljubljenici, slavila s 1.32 sekunde prednosti pred Austrijankom Tamarom Tippler (peta najveća pobjeda na superveleslalomskim utrkama), dok je treće mjesto pripalo njezinoj sunarodnjakinji Corneliji Hütter.

S 300 osvojenih bodova Vonn je ujedno i preuzela vodeće mjesto u ukupnom poretku s četiri boda ispred sunarodnjakinje Mikaele Shifrrin, koja je u Lake Louise vozila tek superveleslalom te osvojila 15. poziciju.

Iduća postaja ženskog Svjetskoga kupa jest švedski Aare, gdje će se 12. i 13. prosinca održati utrke veleslaloma i slaloma.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.