Lino Červar predstavio novi stručni stožer Kauboja

Lino Červar predstavio novi stručni stožer Kauboja

Velike promjene u redovima Kauboja.

Izbornik Kauboja Lino Červar objavio je popis igrača za prijateljske utakmice protiv Švedske u travnju, a tom je prilikom i predstavio svoje nove pomoćnike. Pred momčadi su ove godine tri važna okupljanja: kvalifikacijski dvoboji za Svjetsko prvenstvo protiv Crne Gore, kvalifikacije za Europsko prvenstvo te Mediteranske igre. Domaća utakmica protiv Crne Gore na rasporedu je od 8. do 10. lipnja, dok je uzvrat četiri dana kasnije.

 Momčad će uoči tih kvalifikacija biti vrlo kratko na okupu te utakmice protiv Švedske zbog toga znatno dobivaju na važnosti. Susreti se igraju 5. i 7. travnja, a u oba navrata je naša reprezentacija gost.

Nekoliko se igrača oprostilo od reprezentacije, potvrdio je izbornik: “Gojun, Alilović, Kopljar i Čupić povukli su se zbog svojih razloga. Riječ je o ozljedama, obiteljskim problemima i godinama. Duvnjaka smo poštedjeli ove akcije iako je on htio putovati s nama.”

Tada je izbornik predstavio potpuno novi stožer: “Hvala svima koji su bili članovi stožera na Europskom prvenstvu: asistentima Horvatu i Saračeviću, treneru vratara Šoli, kondicijskim trenerima Kuterovcu i Kroli. Promjene su se dogodile zbog njihovih obveza u klubovima i željom za smanjenjem stožera. Prvi asistent bit će olimpijac i svjetski prvak Davor Dominiković. Iste trofeje ima Igor Vori, koji na kraju sezone završava karijeru i postaje direktor reprezentacije. Vratare će trenirati Mirko Bašić.”

Nastavio je Vori: “Zahvaljujem svima u Savezu koji su mi dali priliku da ostanem uz reprezentaciju i siguran sam da ću dati svoj maksimum. Sretan sam zbog novih izazova. Bit će tu mnogo novih igrača, ali treba raditi.”

Davor Dominiković je dodao: “Iznenadio me poziv jer je riječ o velikoj časti i obvezi. Imam iskustvo asistenta iz Dubrave.”

VRATARI: Ivan Stevanović (Schaffhausen), Ivan Pešić (Meškov Brest), Filip Ivić (Vive Kielce)

IGRAČI: Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić, Tin Kontrec, Damir Bičanić, Domagoj Pavlović (svi PPD Zagreb), Ivan Vida (Dubrava), Manuel Štrlek, Marko Mamić (oba Vive Kielce), Lovro Mihić, Šime Ivić (oba Wisla Plock), Marin Jelinić (Nexe), Kristian Bećiri (Celje PL), Marino Marić (Melsungen), Željko Musa (Magdeburg), Krešimir Kozina (Goeppingen), Ilija Brozović (Hannover), Halil Jaganjac(Metalurg), Stipe Mandalinić (Fuchse Berlin), Luka Cindrić, Igor Karačić (oba Vardar), Luka Stepančić (Paris SG), Jakov Vranković (Tatabanya), Luka Šebetić (Tremblay), Ivan Sršen (Pick Szeged).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.