Lino Červar skratio popis za Srbiju

Lino Červar skratio popis za Srbiju

Poznat je konačan popis igrača za utakmice protiv Srbije.

Foto: HRS

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je konačan popis kandidata za utakmice protiv Srbije. Izjavio je: “Najbitniji cilj je osigurati Euro, ali očekuju nas teške utakmice. Nismo kompletni. Znam da neće biti lako jer je njima to ključna utakmica i ne sumnjam u vruću atmosferu. Bit će teško, no bitan je plasman na Euro. Oni imaju dinamičnu igru, mlade igrače i veliki interes navijača. Mi ćemo dati svoj maksimum.”

Nastavio je: “Brinu me ozljede, no ne smijemo sad plakati. Na Svjetskom prvenstvu smo pokazali da možemo kad je teško. Ovo je momčadski sport, a mi smo jedini koji se možemo pohvaliti time da smo uvijek u vrhu. Nisu nam se nikad dogodili padovi, no nemamo dovoljno igrača. Kod nas je alarm i kada imamo dvije ozljede.”

Utakmica u Beogradu igra se u četvrtak, a tri dana potom na rasporedu je dvoboj u Zadru. Zbog ozljeda nema Luke Cindrića i Zlatka Horvata.

Zoran Gobac je dodao: “Ranjeni smo i nismo kompletni. Nedostaju nam četvorica ili petorica igrača, no raduje povratak Mamića koji je propustio Svjetsko prvenstvo. No, ja vjerujem u igrače koje imamo. Radi sigurnosti u Beogradu nema navijača, kao ni svih čelnika Saveza. Tako smo dogovorili na sastanku policije i oba Saveza. U iduće četiri utakmice trebamo najmanje četiri boda za plasman na Euro. Bit će teško, no vjerujem u uspjeh.”

Nastavio je: “Tko se bez razloga ne odazove na poziv izbornika neće biti reprezentativac niti u jednoj kategoriji. Klubovi su nam počeli diktirati i ne puštaju igrače mlađih kategorija na utakmice. Oni njih ne posjeduju. U slučaju ozljede liječnik HRS-a će pregledati igrača i zaključiti može li igrati.”

Popis igrača za Srbiju:

Golmani: Šego Marin, Ivić Filip

Desna krila: Božić Pavletić Josip, Vida Ivan

Lijeva krila: Mandić David, Štrlek Manuel

Kružni napadači: Šipić Marin, Musa Željko, Bećiri Kristian

Lijevi vanjski: Halil Jaganjac, Mamić Marko

Srednji vanjski: Karačić Igor, Gadža Ante, Duvnjak Domagoj

Desni vanjski: Stepančić Luka, Vranković Jakov, Vekić Josip, Sršen Ivan

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.