Lino Červar želi samo Hrvatsku i odlazi iz Metalurga?

Lino Červar želi samo Hrvatsku i odlazi iz Metalurga?

Hrvatski izbornik u Zagrebu se već susreo s brojnim akterima u domaćem rukometu.

Poslije iznenađujućeg poraza u Ligi prvaka od Beşiktaşa u Skoplju, Lino Červar stigao je u Zagreb gdje ostaje neko vrijeme. Nagađa se da će u Metalurgu ostati kao savjetnik te će prvu momčad u Metalurgu preuzeti Aleksandar Jović.

“U Zagrebu ostajem do daljnjega. Imamo puno posla, a malo vremena. puno problema. Posebice u vanjskoj liniji gdje su trenutačno izvan pogona Domagoj Duvnjak, Ivan Slišković, koji uza sve nema ni klub, Marko Kopljar, Domagoj Pavlović“, rekao je Červar koji se jučer sastao sa svojim pomoćnim trenerom Hrvojem Horvatom, ali i Perom Kuterovcem, stručnjakom za kondicijske pripreme.

“Budući da ćemo u punom sastavu imati tek 15 dana zajedničkih priprema, morat ćemo reprezentativcima napraviti pojedinačne programe po kojima će raditi kako bi potpuno spremni došli na završne pripreme. Moraju dobro naučiti tu domaću zadaću. Našao sam se i sa Zdravkom Zovkom, naći ću se i s Kasimom Kamenicom, trenerom PPD Zagreba. Otvoren sam za suradnju sa svima koji žele pomoći” rekao izbornik je Červar.

Zna li popis igrača za listopadske pripreme?

“ Uglavnom. Pozvat ću dvadeset igrača. To su sve igrači na koje računam za završne pripreme za Europsko prvenstvo. Nema više pokusa i sad dolaze na pripreme samo oni na koje računam za siječanski EP. No, brinu me i dalje ti vanjski igrači “ dodao je Červar.

Halil Jaganjac igra odlično u zadnje vrijeme. Protiv Montpelliera postigao je šest, a protiv Beşiktaşa devet pogodaka. Napravio je pravi potez kada je došao u Metalurg. Nemamo baš puno tako mladih igrača viših od dva metra koji igraju u vanjskoj liniji”, istaknuo je Červar.

Obzirom na posjet Zagrebu, odlazak iz Metalurga je blizu i vjerojatno mu je susret s Beşiktaşem bio posljednji na klupi Metalurga. Još neko vrijeme će ostati savjetnik u klubu, a od listopada će se posvetiti samo hrvatskoj reprezentaciji.

“U listopadu ćemo igrati dvije važne prijateljske utakmice sa Slovenijom. Neće mi biti tako važan rezultat koliko činjenica da igrači prihvate sve moje ideje”, zaključio je izbornik Červar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.