Lippi se u Europu vratio iz nostalgije

Lippi se u Europu vratio iz nostalgije

Legendarni talijanski trener Marcello Lippi otkrio je kako se iz Kine na europsko tlo vratio mučen nostalgijom...

Marcelo Lippi/Foto: commons.wikimedia.org - International Journalism Festival

Od kada je 2010. otišao s klupe talijanske nogometne reprezentacije, Marcelo Lippi nije se prepustio uživanju u krugu obitelji, već je odlučio prihvatiti izazovnu zadaću obnašanja funkcije sportskoga direktora u kineskom Guangzhou Evergladeu.

66-godišnji trenerski stručnjak koji je u karijeri dugoj više od trideset godina vodio toliko klubova da ih se ne može nabrojati na prste jedne ruke, nanizavši i sijaset uspjeha kojima se malotko može pohvaliti (svjetski prvak, osvajač Lige prvaka, peterostruki prvak Italije, trostruki prvak Kine…), krajem prošle godine odlučio je na svoju poziciju instalirati Fabija Cannavara, a sada je najzad otkrio što ga je na koncu i nagnalo na povratak Starom kontinentu.

“Nakon tri godine u Kini odlučio sam se na povratak jer sam bio predaleko od kuće. Doma bih dolazio primjerice svakih pet mjeseci”, kazao je Lippi. “Neću ponovno aktivirati trenersku karijeru, mogao bih eventualno preuzeti neku europsku reprezentaciju ili biti sportski direktor. Oduševila me ta uloga u Guangzhou i nadam se da ću isto moći raditi u Italiji”, otkriva.

Novinare je zanimalo i da prokomentira trenutačnu situaciju u redovima azzurra. “Antonio Conte vrlo je mlad došao na talijansku klupu, prije toga je svega nekoliko godina trenirao u klupskom nogometu. Nije se tako jednostavno prebaciti iz dnevnoga ritma u rad s momčadi svaka tri-četiri mjeseca”, tajnovit je bio proslavljeni trener.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.