Lisa Nemec istrčala olimpijsku normu u Berlinu!

Lisa Nemec istrčala olimpijsku normu u Berlinu!

Nemec je sedmim mjesto na jakom maratonu u Berlinu izborila nastup na Olimpijskim igrama u Riju.

Lisa Nemec/Getty Images

Lisa Nemec je sedma hrvatska predstavnica u atletici koja je izborila nastup na Olimpijskim igrama u Ro de Janeiru sljedeće godine. Nemec je sedmim mjestom na jakom maratonu u njemačkoj prijestolnici Berlinu istrčala normu za OI.

Najbolja hrvatska maratonka i nacionalna rekorderka je s vremenom 2:27:57 trčala skoro dvije minute brže od olimpijske norme koja iznosi 2:29:50. Nemec se tijekom većeg dijela utrke držala u skupini od petog do devetog mjesta da bi na kraju zauzela odlično sedmo mjesto.

Prvo mjesto na prestižnom berlinskom maratonu je istrčala Kenijka Gladys Cherono s vremenom 2:19:25 što je ujedno njen osobni rekord te najbolji rezultat istrčan na maratonu u 2015. godini. Iza nje su ostale Etiopljanke Aberu Kebede i Meseret Hailu.

U muškom maratonu je Eliud Kipchoge donio dvostruku pobjedu Kenijcima osobnim rekordom (2:04:01) te svojom prvom pobjedom u Berlinu. Drugo mjesto pripalo je također Kenijcu Eliudu Kiptanuiju, dok je treće mjesto na pobjedničkom postolju popunio Etiopljanin Feyisa Lilesa.

Lisa Nemec je peta hrvatska atletičarka uz Blanku Vlašić, Sandru Perković, Anu Šimić i Andreu Ivančević koja je izborila vizu za Rio, dok su kod muških atletičara taj pothvat ostvarili Ivan Horvat i Marin Premeru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.