NIŠTA OD OLIMPIJSKIH IGARA

Lisi Nemec četiri godine suspenzije zbog dopinga

Lisi Nemec četiri godine suspenzije zbog dopinga

Hrvatska maratonka Lisa Christina Nemec suspendirana je na četiri godine zbog korištenja dopinga, priopćio je u utorak Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA).

Lisa Nemec/Getty Images

Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) na temelju svega analiziranog i utvrđenog te ocjene svih odlučnih okolnosti u predmetu sportašice Lise Christine Nemec, zaključilo je i smatra nedvojbeno utvrđenim da je 6. listopada 2015. godine na dopinškom testiranju izvan natjecanja u Zagrebu, u urinu sportašice, analizom akreditiranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa, utvrđeno prisustvo zabranjene tvari rekombinantnog eritropoetina (kategorija S2.1. agonisti eritropoetinskih receptora)”, kaže se u priopćenju HZTA-a.
“Lisa Christine Nemec prekršila je odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA. Sportašica nije dokazala da kršenje antidopinškog pravila nije bilo namjerno. Stoga se sportašici, za njeno prvo kršenje antidopinškog pravila, određuje razdoblje nepodobnosti od četiri godine, koje se računa od 29. listopada 2015. do 28. listopada 2019. godine
“, dodaje se u prioćenju.
Hrvatska maratonka ima 21 dan za podnijeti žalbenu prijavu koja možda može utjecati na smanjenje kazne ali je već sada jasno da Nemec nećemo gledati na Olimpijskim igrama ovoga ljeta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.