Lisi Nemec prijeti i četiri godine suspenzije

Lisi Nemec prijeti i četiri godine suspenzije

Hrvatska maratonka očekuje kaznu zbog pozitivnog doping nalaza...

Lisa Stublić

Najbolja hrvatska maratonka Lisa Stublić Nemec do ponedjeljka se mora službeno očitovati o rezultatima antidopinškog testiranja provedenog poslije utrke u Berlinu, a zbog kojega bi mogla biti drastično kažnjena te propustiti vrhunac karijere – odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiro.

Nemec predstoje teški trenuci – ima prigodu zatražiti analizu B uzorka, koju će – odluči li se na taj korak – morati platiti iz vlastitog džepa, a u pitanju je velik novac za ‘maratonske’ prilike, iznos koji može dosegnuti i više od tisuću eura.

U tom bi slučaju osobno mogla i nazočiti ‘otvaranju’ uzorka u laboratoriju, a svoju nevinost ima prigodu dokazivati pred stegovnim povjerenstvom, žalbenim povjerenstvom Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antodoping te na koncu i Sportskim arbitražnim sudom u Lausanni.

Prema novom kodeksu koji je na snagu stupio 1. siječnja ove godine, kazna za takve prekršaje iznosi četiri godine, umjesto dosadašnje dvije, a kao olakotna okolnost u obzir bi se mogao uzeti takozvani “smanjeni stupanj krivnje”.

Još uvijek nema nikakvih indicija što je pronađeno u njezinu tijelu, osobito nakon poprilično nejasne situacije i prvotno ‘čistih nalaza’, s obzirom na to da Nemec ništa ne smije govoriti prije službenog okončanja istrage, no sumnja se u uvijek ‘opasne’ dodatke prehrani, kao i steroide.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.