Livaković: Suba može sve osim pobijediti me na PlayStationu

Livaković: Suba može sve osim pobijediti me na PlayStationu

Ma bio je sjajan i na treninzima. Branio je penale kao lud. Čak ih je i pucao i zabijao s lakoćom. Da je trebalo, mogao je i Danijel komotno pucati, ne sumnjam da bi ga zabio, kaže nam Dominik Livaković.

Foto: HNS / Facebook

Dominik Livaković bez ikakve je sumnje budućnost reprezentacije na golu. U Rusiji je bio treći golman, jedini nije imao minutažu, ali zbog toga ne žali niti najmanje.

“Bilo je to mjesec predivnih dana, doista, bili smo kao obitelj. Nije bilo nikakve svađe, povišenog tona, pamtit ću ovo prvenstvo zbog srebra i zbog svega što sam doživio u momčadi.” rekao nam je Dinamov golman dok je jučer spremao stvari za rodni Zadar.

“Ovo u Zagrebu je bilo veličanstveno, a ne sumnjam kako će i u Zadru doček biti sjajan. Hvala svima što su nas tako podržali. To nas je sve oduševilo.” kaže Livaković, koji je najviše vremena na Mundijalu provodio s Danijelom Subašićem i Lovrom Kalinićem. Sa Subom, svojim Zadraninom, veliki je prijatelj.

“Bio je to normalan dan nakon što je Suba obranio tri penala protiv Danske i odveo nas u četvrtfinale. Igrali smo PlayStation i tamo sam ga pobijedio.” smije se Dominik i nastavlja:

“Igrali smo cijelo prvenstvo, imam jednu mrlju, jednom me pobijedio 5-0, ali sam ostale utakmice ja dobivao. Baš sam ga rasturao. Igrali smo s reprezentacijama s kojima smo se susretali u Rusiji, pa smo se i tako pripremali za njih.”

Danijel Subašić je ukupno na Svjetskom prvenstvu obranio četiri penala u raspucavanjima u osmini finala i u četvrtfinalu.

“Ma bio je sjajan i na treninzima. Branio je penale kao lud. Čak ih je i pucao i zabijao s lakoćom. Da je trebalo, mogao je i Danijel komotno pucati, ne sumnjam da bi ga zabio.” kaže Livaković, koji je nesretan zbog poraza u finalu.

“Veliko je ovo što smo napravili. Pa igrali smo finale Svjetskog prvenstva, ali su nakon utakmice suze same krenule. Suze krenu jer pomisliš koliko si zapravo bio blizu, Francuzi slave, a ti si izgubio. Jednostavno, moraš biti tužan.” kaže Livaković.

Od Dinamova trenera Nenada Bjelice dobio je desetak slobodnih dana. Neće ga biti u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka protiv izraelskog Hapoela u Maksimiru.

“Bit ću u Zadru nekoliko dana, onda ću vidjeti gdje ću dalje. Nigdje neću putovati, bit ću samo u Hrvatskoj. Doista mi je aviona u ovih mjesec dana u Rusiji. Naletio sam se, ne pada mi na pamet da i sad na odmoru letim.” nasmijao se za kraj Dominik Livaković, koji čeka svoju priliku među vratnicama u reprezentaciji.

www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.