Spoj iskustva i mladosti na ljetnom košarkaškom kampu u Biogradu

Spoj iskustva i mladosti na ljetnom košarkaškom kampu u Biogradu

Nakon što je prošle godine odrađen prvi ljetni Kamp HKS-a, ove se godine krenulo u nastavak priče. Na ljetnom Kampu u Biogradu sudjeluje ukupno 240 djece u dvije smjene.

(foto: HKS)

Na Kampu HKS-a u Biogradu radi se punom parom, sjajni klinci u kombinaciji s profesionalnim trenerima na kraju će polučiti odličan uspjeh što je i jedan od ciljeva ovogodišnjeg Kampa. Dvotjedni Kamp namijenjen je mlađim uzrastima košarkaša i košarkašica (2003./04./05./06.), a održava se od 26. lipnja do 8. srpnja 2017. u Biogradu u kojem je prošle godine održan prvi ljetni Kamp.

Kamp se održava u dvije smjene. Prva smjena je bila od 26. lipnja do 2. srpnja 2017., dok je druga u tijeku, odnosno od 2. srpnja do 8. srpnja 2017. Atmosfera u prvom turnusu bila je odlična, reći ćemo – radna jer su djeca odrađivala i po dva treninga na dan baš kao što to pravi profesionalci čine.

Cijela ideja Kampa HKS-a jest da se djeci pokažu osnove košarkaške igre gdje su se treneri ove godine bazirali najviše na otvaranjima i dodavanjima, korak po korak, to je jedan od zacrtanih ciljeva ove godine. Kroz treninge – dva puta ili jednom dnevno, ovisi kako treneri slože raspored, radi se na svim detaljima, a svi treneri rade prema istom programu.

Fenomenalna reakcija dolazi od 240 djevojčica i dječaka okupljenih u Kampu – u dva turnusa. Djeca su zadovoljna radom, smještaj je izvrstan, dvorana je blizu, oprema za rad od Nikea sjajna, sve u svemu odličnih šest dana jednog, a zasigurno i drugog turnusa za djecu koja žele napredovati, zabaviti se, upoznati nove prijatelje i ponijeti nezaboravno iskustvo… Ono što još treba spomenuti je kako djeca, osim trenirajući i u slobodno vrijeme koriste svaku minutu kako bi se odlično proveli, bilo kupajući se na bazenima hotela, ili u moru, uz naravno nadzor trenera jer sve je posloženo i organizirano onako kako treba biti.

Treneri koji rade s djecom su predloženi od strane Hrvatskog košarkaškog saveza, a to su mladi ljudi koji su dobili priliku napraviti izvrstan posao. Na Kampu su i glavni i pomoćni trener mlađe kadetske reprezentacije (i muške i ženske) , sve je povezano u nekakvu cjelinu kako bi to bio korak prema reprezentaciji. Želja je da djeca od malih nogu rade s najboljim trenerima.

Cilj za sljedeću godinu jest povećati broj djece, no to povećanje svih koji su na Kampu HKS-a žele zaslužiti primarno svojim radom, zalaganjem i odnosnom prema samim treninzima i djeci koja su ondje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.