Ljubičić: “Ćorić je strašno psihološki jak, a na ovoj razini to odlučuje”

Ljubičić: “Ćorić je strašno psihološki jak, a na ovoj razini to odlučuje”

Svoje mišljenje o mladom Borni Ćoriću dao je i proslavljeni bivši hrvatski tenisač Ivan LJubičić...

Ivan Ljubičić/Getty Images

Proslavljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, koji već nekoliko godina uživa u zasluženoj igračkoj mirovini, za Slobodnu Dalmaciju komentirao je sjajna izdanja Borne Ćorića i dvije pobjede nad Top 10 tenisačima svijeta, Rafaelom Nadalom i Andyjem Murrayem.

“Borna je ponovno pokazao koliko je jak, pogotovo psihički. Neprocjenjivo je u njegovoj dobi svladati dva tenisača poput Nadala i Murraya, premda je Rafa imao nekih zdravstvenih problema, a ni Andy vidljivo nije bio na svojoj najvišoj razini. No, to nikako ne bi smjelo umanjivati važnost Borninih pobjeda”, istaknuo je Ljubo.

Čak je i Ljubičić prisnažio ono što mnogi stručnjaci i mediji, ali i sam Nole ističu u posljednje vrijeme: “Neodoljivo me podsjeća na Đokovića u njegovim godinama. Često sam trenirao s Novakom i primjećujem istu mentalnu razinu kod obojice. Niti jedan od njih nije igrač koji ima neke nevjerojatne udarce, no na ovoj teniskoj razini mečeve dobiva hladna glava.”

Hrvatsku uskoro očekuje Davis Cup susret protiv Srbije, koju će predvoditi upravo Novak Đoković. Prije nekoliko je dana prvi srbijanski tenisač izjavio kako na Ćorića definitivno treba pripaziti te kako Hrvatsku neće podcijeniti zbog izostanka najvažnijih igrača.

“S obzirom na to da ćemo vjerojatno igrati bez Marina, premda je prijavljen za susret, ove Ćorićeve pobjede ne mijenjaju mnogo stanje stvari. Srbija je s Đokovićem ogroman favorit, ne sjećam se kada smo bili toliko daleko osvajanju bodova u međusobnom ogledu kao sada”, zaključio je Ivan.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.