Ljuti protivnik Line Červara uoči Srbije poručio: Uplašili su se za svoj najdraži sport, sve će učiniti da osvoje medalju!”

Ljuti protivnik Line Červara uoči Srbije poručio: Uplašili su se za svoj najdraži sport, sve će učiniti da osvoje medalju!”

Veselin Vujović otkrio svoja razmišljanja vrlo važne utakmice za Hrvatsku.

Foto: Sportske.ba

Trinaesto izdanje jednog od najvećeg rukometnog natjecanja na svijetu po drugi će se put igrati na hrvatskim parketima. Velika je to čast, ali i obaveza. Od Hrvatske se puno očekuje, ali u krugu medalja nalazi se 5-6 reprezentacija, sve redom jače jedna od druge.

Samo su prvenstvo službeno danas otvorili dvoboji Bjelorusije i Austrije te Islanda i Švedske koji se igraju od 18.15 sati. No, nama najvažnija utakmica, zasigurno je ona Hrvatska-Srbija. Vatreno otvaranje prvenstva, složiti ćete se. Split je na nogama, “Kockasti” cijeli dan okupiraju ulice, a slična je situacija i u ostatku Lijepe naše. Očekuje se prva pobjeda u utakmici kojoj će osim sportskih biti i onih drugih, nepoželjnih naboja.

Bilo kako bilo, Kauboji love toliko sanjano europsko zlato i ne pitaju za put ili način, a uoči susreta dana, slovenski strateg Veselin Vujović – inače “ljuti protivnik” Line Červara, za Balkan Planet dao je predviđanja večerašnjeg susreta.

“Srbija mora izaći hrabro, borbeno, muški. Mora svojim odnosom prema igri i svemu pokazi da je došla pobijediti. Na taj način može izvršiti pritisak na hrvatske igrače, da im se stegnu ruke i uhvati panika. Ne uspiju li to, mogu biti pregaženi. Ne žele započeti prvenstvo na taj način, jer će ih ta utakmica obilježiti. Biti će poniženi, doći će do razdora između igrača, teško će se motivirati za nastavak prvenstva. Mogu dobiti Island, a dubokom obranom Švedsku . ” osvrnuo na igru Srbije te način na koji mora igrati želi li večeras slaviti.

“Hrvatska čini mi se, igra lošije s obzirom na rating koji ima. Pokazali su to u utakmicama sa nama, kao i Crnogorcima, ali domaćini su. S tolikim brojem kvalitetnih igrača, doći će do polufinala. U polufinalima se igra takav rukomet, takvo je suđenje… biti će jako teško. Poslije ovog prvenstva neće sve ostati isto.” komentirao je Vujović našu reprezentaciju.

Što se Line Červara tiče junak Dežele smatra: ” Izbornik je okupio i stare i mlade igrače, samo da izgura ovo prvenstvo. To je tipični Lino Červar. Puno radi što se tiče atmosfere u momčadi, zato je i vratio neke starije igrače jer su se čini mi se, svi u Hrvatskoj uplašili za svoj najdraži sport, zato će i sve učiniti da osvoje medalju i nastave ovaj kontinuitet. Ako netko to može to je zasigurno Hrvatska.”

Osvrnuo se i na starije igrače kojima je Červar dao mogućnost nastupa na domaćem terenu: ” Hoće li stariji igrači pak moći izdržati, osam utakmica u nizu, to ćemo vidjeti. Danas kad se igra rukomet gdje se puno trči i troši, ne znam kako će se snaći njihovi veterani. Uostalom utakmice će to pokazati.”

Pred trupama Line Červara vrlo je jasan cilj- medalja, ali ona najsjajnija.  Večeras nas očekuje prvi ispit odnosno prva stepenica ka tome. Hoće li je Kauboji prijeći ili se spotaknuti, na nama je da provjerimo od 20.30 sati.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.