Ljutiti Blatter: “Ne vrti se sve oko Europe”

Ljutiti Blatter: “Ne vrti se sve oko Europe”

Sepp Blatter odgovorio je Michelu Platiniju, odnosno njegovim željama da se dodatno poveća broj europskih sudionika svjetskih nogometnih prvenstava.

Foto: commons.wikimedia.org/Marcello Casal Jr./ABr

Predsjednik Fife Sepp Blatter bez pardona je kontrirao svom kolegi iz krovne europske nogometne federacije. Radi se, naime, o želji Michela Platinija da se poveća broj europskih reprezentacija koje sudjeluju na svjetskim prvenstvima.

Posljednje dvije svjetske smotre ‘vidjelo’ je 13 predstavnika sa Starog kontinenta, a Francuz je apel za barem sudionikom više u u Rusiji za tri godine potkrijepio podatkom da čak 19 od najboljih 30 reprezentacija na službenoj Fifinoj ljestvici dolazi iz Europe.

Takva razmišljanja, ipak, nisu naišla na dobar odjek kod Seppa Blattera. “Svijet se ne vrti oko Europe. Ovdje sam četrdeset godina i uvijek mi je najvažnije bilo proširiti nogomet u čitavom svijetu. Mogu reći da smo u tome djelomično i uspjeli, premda proces još uvijek nije gotov”, izjavio je.

Trebalo bi, zbog svega toga, biti vrlo zanimljivo na skorim izborima za predsjednika Fife (29. svibnja) na kojima će Blatteru protukandidati biti Luis Figo, Ali bin al-Hussein i Michael van Praag.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.