Lončarek i Ivančević u polufinalu 60m s preponama na dvoranskom EP

Lončarek i Ivančević u polufinalu 60m s preponama na dvoranskom EP

Od naših predstavnika samo su preponašice ostale još u natjecanju.

Jučer je u Glasgowu počelo Europsko prvenstvo u dvorani na kojem nastupa i petero naših predstavnika. Prvog dana nastupilo je njih dvoje, ali se nisu uspjeli plasirati u finale.

U kvalifikacijama skoka s motkom nastupio je naš rekorder Ivan Horvat koji je preskočio 5,35 m i s time osvojio 12. mjesto u konkurenciji 14 motkaša. Norma za finale je bila visokih 5,80 m, ali se u finale ulazilo s preskočenih 5,60 m.

Ana Šimić nastupila je u kvalifikacijama skoka u vis i u konkurenciji 26 visašica osvojila 18. mjesto s preskočenih 1,85 m. Iako je norma za finale bila 1,96 m u finale se ulazilo i s preskočenih 1,89 m u prvom pokušaju.

Danas je nastupilo troje preostalih atletičara, a trkačice su izborile polufinale.

U kvalifikacijama na 60 m nastupio je Zvonimir Ivašković, ali je diskvalificiran zbog pogrešnog starta te je završio svoj nastup na ovom prvenstvu bez rezultata.

U kvalifikacijama na 60 m prepone uspješno su nastupile Andrea Ivančević i Ivana Lončarek plasiravši se u sutrašnje polufinale. U drugoj od četiri skupine nastupila je Andrea Ivančević osvojivši 3. mjesto (8. mjesto ukupno) sa 8,10 i izravno se plasirala u polufinale. U trećoj skupini trčala je Ivana Lončarek osvojivši 5. mjesto (16. mjesto ukupno) sa 8,21 što je bilo dovoljno za ulazak u polufinale po rezultatu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.