Loš start odbojkašica na Europskom prvenstvu!

Loš start odbojkašica na Europskom prvenstvu!

Hrvatske su odbojkašice porazom otvorile Europsko prvenstvo...

Hrvatske odbojkašice/Foto: facebook.com/odbojkaskareprezentacija

Bjelorusija je u prvom kolu Europskog prvenstva svladala Hrvatsku 3:0 (25:19, 25:18, 26:24). Iako smo se nadali da bi naša reprezentacija mogla doći do pobjede protiv Bjelorusije, to se nije dogodilo. Igrale su naše odbojkašice loše, tek na mahove pokazivale svoju kvalitetu, a protivnice su našle načina da sve kazne.
Od početka nije izgledalo dobro. Pasivno u napadu, nesigurno u obrani. Radili smo nekoliko početničkih grešaka, bjeloruski blok je lako zaustavljao naše napadačice te je Bjelorusija sigurno osvojila prvi set.

Hrvatska je u nekoliko navrata radila mini-seriju, ali je Bjelorusija uvijek pronašla odgovor na to. U drugom setu ista slika, opet previše pogrešaka, a u trećem smo napokon pokazali ponešto iz svojeg arsenala. Izbornik Angelo Vercesi se odlučio iz igre izvaditi neraspoloženu Sennu Ušić, povezale su naše igračice nekoliko dobrih poena te došle do dvije set lopte. No, nisu ih uspjele iskoristiti te dati nadu za pozitivan rezultat. Dapače, Bjelorusija je napravila seriju od četiri poena i došla do pobjede.

Sutra igramo drugu utakmicu u našoj skupini. Protivnik je Bugarska koja je danas s 3:0 poražena od Rusije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.