Lovrinov: Zadovoljan sam angažmanom i fokusiranošću igračica

Lovrinov: Zadovoljan sam angažmanom i fokusiranošću igračica

Foto : hos-cvf.hr

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija stigla je u petak 15. rujna u Baku, glavni grad Azerbajdžana, na završni dio priprema za Europsko prvenstvo koje počinje 22. rujna. U Bakuu hrvatska najbolja selekcija boravit će do 20. rujna kad putuje u Tbilisi glavni grad Gruzije gdje 22.
rujna počinju kvalifikacijske utakmice u skupini B. Uz Hrvatsku u grupi su još reprezentacije Italije, Bjelorusije i domaćina Gruzije. Tri prvoplasirane ekipe potom odlaze u Baku, gdje će se igrati završnica prvenstva.
Na Europsko prvenstvo otputovalo je 14 igračica: Rene Sain, Ana Grbac, Nikolina Božičević, Matea Ikić, Ema Strunjak, Marcella Šaini, Ivana Miloš Prokopić, Katarina Barun Šušnjar, Beta Dumačić, Samanta Fabris, Nika Stanović, Bernarda Ćutuk, Lucija Mlinar i Katarina Luketić. Uz novog izbornika Igora Lovrinova i njegova pomoćnika Leonard Barića, u stručnom stožeru su još i liječnik Damir Erceg, fizioterapeut Francesco D Altri, kondicijski trener Emil Baltić i skaut Tomo Dukarič. Reprezentacija je smještena u odbojkaškom centru AzerVoley u kojem ima vrlo dobre uvjete za treninge: dvorana i fitnes centar udaljeni svega nekoliko metara od hotela u kojem su smještene igračice i koji ima četiri zvjezdice. Zanimljivo da su na završni dio priprema u Baku stigle i reprezentacije Italije i Bjelorusije, dakle naših izravnih konkurenata, koje će tu vježbati također do 20. rujna kad će otputovati u Tbilisi.
Reprezentacija je stigla u Baku s novim izbornikom Igorom Lovrinovim koji je zamijenio dosadašnjeg izbornika Miroslava Aksentijevića. Hrvatska reprezentacija trenira dva puta dnevno, a odigrala je i dvije trening utakmice najprije s B ekipom, a potom i kombiniranom momčadi Azerbajdžana. Obje utakmice naše su reprezentativke sigurno pobijedile s 3:0 i 3:1. Izbornik Igor Lovrinov ne krije zadovoljstvo što za sada nema teže povrijeđenih igračica. Doduše, nekoliko se reprezentativki žali na lakše ozljede, a nekoliko i na prehladu. U Bakuu, naime, temperature ne silaze ispod 30 stupnjeva, pa su u sobama stalno upaljeni klima uređaji. Što, dakako, ne utječe povoljno na zdravstveno stanje igračica, pa je dana preporuka da se u sobama više ne koriste rashladni uređaji. No, unatoč raznih tegoba, ipak sve igračice treniraju punim intenzitetom. Izbornik Lovrinov priznaje da se iznenada našao u vrlo neugodnoj situaciji.
“-Preuzeti ekipu desetak dana prije početka prvenstva zaista je krajnje nezahvalno. No, budući da sam bio
svjestan važnosti natjecanja i situacije u kojoj se našla ekipa, bez puno razmišljanja prihvatio sam
ponudu HOS-a te sam odlučio pomoći djevojkama i Savezu. Dakako, zbog premalo vremena nisam u
mogućnosti nešto značajnije mijenjati tako da nastojimo do kraja uvježbati ono na čemu se do sada
radilo. Dio stvari više se ne može toliko postići na treninzima kojih je premalo, pa ću to nastojati
nadoknaditi u razgovorima s djevojkama”
Izbornik Lovrinov zadovoljan je njihovom fizičkom pripremljenošću, a za prikazane igru u dvije pripremne utakmice kažu da su bile na pristojnoj razini.
-“Pohvalio bih angažman igračica na treninzima, posebno bih istakao one iskusnije reprezentativke
koje se doista maksimalno zalažu. Zadovoljan sam njihovom fokusiranošću što je uostalom i
preduvjet da se postigne što bolji rezultat. Ako na posljednjim treninzima uspijemo još malo podići razinu igre, vjerujem da svojim nastupima na Europskom prvenstvu nećemo razočarati te da ćemo
ostvariti povoljan rezultat.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.