Lovro Buljević, hrvatski predstavnik na Jordan Brand Classicu: U Brooklyn idem odigrati najbolje što znam

Lovro Buljević, hrvatski predstavnik na Jordan Brand Classicu: U Brooklyn idem odigrati najbolje što znam

- Konkurencija je bila izuzetno jaka. To je stvarno velika stvar i jako sam sretan, objašnjava 16-godišnji Cibonaš

Lovro Buljević/www.cibona.com/

Hrvatska će košarka i ove godine imati predstavnika na 13. izdanju Jordan Brand Classica, tradicionalnom okupljanju ponajboljih svjetskih igrača do 16 godina starosti. Čast da predstavlja Hrvatsku pripala je Lovri Buljeviću, talentiranom kadetu Cibone koji je put u SAD, točnije Brooklyn, izborio na europskom kampu JBC-a koji je početkom ožujka održan u Barceloni.

– Nisam očekivao da ću baš ja proći. Konkurencija je bila izuzetno jaka, 40 najboljih košarkaša Europe u ovom uzrastu i samo ih 10 prolazi. To je stvarno velika stvar i jako sam sretan. Trebalo je puno raditi za to. Ne može se samo prijaviti i doći tamo… Ušao sam s klupe i dobro reagirao. Postigao sam 14 poena i imao nekih desetak skokova, objašnjava 208 centimetara visoki Lovro, koji je rođen 12. kolovoza 1998. godine.

Osim Buljevića, hrvatsku su košarku u katalonskoj prijestolnici predstavljali Mateo Čolak iz Širokog, te Luka Barišić iz Cedevite. Kamp je okupio ponajbolje europske igrače rođene 1998. godine. Na kraju kampa odigrana je All Star utakmica nakon koje je objavljen popis od 10 igrača koji će 18. travnja na parketu impresivnog Barclays Centra predstavljati europsku košarku. U odabranom društvu našao se i Buljević koji tako ide stopama Marija Hezonje, Marka Arapovića, Lovre Mazalina i Dragana Bendera koji su proteklih godina igrali zapažene uloge na finalnom All Star dvoboju.

– U Barceloni smo bili od petka do ponedjeljka. Sve je bilo organizirano na najvišem nivou. Čak su nas odveli i na Camp Nou. To je stvarno impresivno zdanje. Čudo. Bili smo i u Blau Grani, dvorani koja je dom prve ekipe Barcelone. Nažalost, nismo svjedočili dvoboju Barce budući su taj vikend igrali vani. Cijelo vrijeme smo trenirali u njihov trening kompleksu i to je zaista bilo zanimljivo iskustvo. Mario Hezonja je svjedočio našem dvoboju. Bio je na tribinama, ali ga nažalost nisam stigao upoznati“, dodaje Buljević, koji igra na pozicijama četiri i pet. Zanimljivo, Lovro se košarkom počeo baviti tek prije tri godine kada je karijeru započeo u KK Zagreb gdje je bio godinu i pol, nakon čega prelazi „Pod Toranj“ gdje nastupa za kadetsku momčad kluba, a od ove sezone igra i za juniore. Zanimljvo, Cibona je i protekle dvije godine imala predstavnika na JBC-u (Marko Arapović i Lovro Mazalin)

– Družio sam se sa Čolakom i Barišićem, ali i sa svim dečkima s područja bivše Jugoslavije. Košarku igram tri godine i nekoliko mjeseci. Nisam naglo izrastao. Postepeno sam, ali konstanto rastao. I tata i mama su mi visoki. Osim što treniram sa kadetima, jedno vrijeme sam radio i sa samostalnim trenerom tako da sam stvarno zadovoljan u Ciboni“, nastavlja Lovro kojega sredinom travnja očekuje put u Sjedinjene Američke Države. „Velika Jabuka“ (New York) predstavlja veliki izazov. Što Lovro očekuje u rodnom gradu Michaela Jordana?

– Vidjeti grad i odigrati najbolje što mogu, zaključuje Lovro.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.