Lovro Mazalin za portal HR: Po talentima smo u samom europskom vrhu

Lovro Mazalin za portal HR: Po talentima smo u samom europskom vrhu

- Pa sigurno da je lagani pritisak kada te uspoređuju s Šarićem i Hezonjom, objašnjava Mazalin

Lovro Mazalin

Programirani nasljednik Darija Šarića i Marija Hezonje, te prema mnogima najbolji europski igrač u godištu 1997. To su epiteti koji najčešće opisuju Lovru Mazalina. Iako je tek napunio 17 godina ovaj 204 centimetara visoki Petrinjac već iza sebe ima zavidan košarkaški CV. Nakon Petrinje i Cibone Mazalin je ove sezone karijeru nastavio u redovima gradskog rivala Cedevite.

– Mislim da sam odabrao pravilan put u svojem razvoju. U Ciboni sam odradio jednu sezonu i potom prešao u Cedevitu kod najboljeg trenera u Hrvatskoj. Period Pod Tornjem ću uvijek pamtiti i Cibona mi je ostala u odličnom sjećanju. No, smatrao sam da je prelazak u redove Cedevite bila dobra odluka. Jako sam zadovoljan. Mislim da sam dosta napredovao tijekom ove sezone i nadam se da ću tako nastaviti i u budućnosti, objašnjava talentirani Petrinjac na privremenom radu u Zagrebu.

Mazalin je prošle godine u dresu Hrvatske kao najmlađi član reprezentacije osvojio srebro na Europskom juniorskom prvenstvu, dok je istoga ljeta na kadetskom prvenstvu Europe bio ponajbolji igrač hrvatske selekcije. Ovoga ljeta očekuje ga novo juniorsko prvenstvo Staroga kontinenta. Ovoga puta u Turskoj i u bitno većoj ulozi.

– Radi se super na pripremama. Mislim da smo odlična generacija, jako talentirana i nadam se da ćemo taj potencijal i u seniorskoj košarci znati demonstrirati. Što se tiče očekivanja na Europskom prvenstvu u Turskoj, mislim da bi medalja bila sasvim u redu. Naravno da to neće biti lako ostvariti, ali mi smo spremni i željni dokazivanja. Napravit ćemo sve da ostvarimo što bolji rezultat, objašnjava Mazalin koji je bio najzaslužniji za odlazak juniorskog naslova prvaka Hrvatske u Podsused.

Cedevita je u ovogodišnjem finalu pobijedila Splićane, a presudnu je ulogu u pobjedničkoj ekipi Mladena Starčevića odigrao upravo Mazalin koji je finalni dvoboj odigrao unatoč liječničkoj zabrani. Za svoju je prezentaciju na kraju nagrađen i titulom najkorisnijeg igrača završnice. Mazalina svi vide kao nasljednika Darija Šarića i Marija Hezonje. Kako se on nosi sa velikm očekivanjima okoline?

– Pa sigurno da je to lagani pritisak. Od generacije 94. Hrvatska uvijek ima reprezentacije s nizom talentiranih igrača. Uvijek su prisutna velika očekivanja. Hrvatska stvarno u svim godištima ima momaka koji su iznimno talentirani. Po talentima smo definitivno u samom europskom vrhu. Europsko prvenstvo odlična je prilika da ta očekivanja ova generacija i opravda. No, vidjet ćemo…. Naravno, trebat će i malo sreće da odemo što dalje. No, mislim da na svim pozicijama imamo odlične igrače i da posjedujemo kvalitetu za velike stvari. Ja sam optimist, dodaje Mazalin koji se sasvim solidno snalazi na svim vanjskim pozicijama. Iako mu je najprirodnija pozicija trojke.

– Istina, najboljem se snalazim na trojci. No, mogu popuniti i poziciju playa, mogu igrati i leđima… Najviše volim igrati s loptom. Što se tiče mana, pa definitivno na obrani mogu još dosta raditi. Mislim da sam ove sezone i u tom segmentu dosta napredovao, pogotovo pod trenerom Repešom. U seniorima se to dobije s vremenom. Mislim da trener Repeša zna najbolje što još trebam napraviti kako bi napredovao kao igrač, zaključuje nova nada hrvatske košarke koja se jednoga dana nada nastupu na velikom natjecanju u seniorskom dresu Hrvatske.

– To je san svakoga igrača. Da predstavlja zemlju na velikom natjecanju. No, ima vremena za to. Treba maksimalno dobro odraditi posao u mlađim dobnim kategorijama, za kraj će Mazalin koji je dijelić svog talenta prošle godine predstavio i na Jordan Brand Classicu 13., tradicionalnom okupljanju najboljih mladih igrača svijeta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.