Jedanaesterci su bili jedina šansa...

Löw: “Talijani nam nisu mogli zabiti iz igre”

Löw: “Talijani nam nisu mogli zabiti iz igre”

Foto: www.facebook.com/uefaeuro

Dramatično raspucavanje jedanaesteraca u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Francuskoj okončano je pobjedom Njemačke i suzama na licima talijanskih nogometaša, koji su poslije izjednačujućeg pogotka Leonarda Bonuccia imali još barem jednu-dvije dobre šanse za bacanje elfa na koljena i senzacionalno okretanje utakmice.

“Ogled je bio dramatičan sve do posljednjeg udarca. Nešto slično iskusio sam protiv Argentine 2006, no da nismo očekivali tešku utakmicu – lagao bih. Znali smo koje je talijansko najjače oružje i uspješno smo ga blokirali. Moram priznati da nismo imali sreće kad smo primili gol iz najstrože kazne. Italija nam iz igre sigurno nije mogla zabiti”, kazao je njemački izbornik Joachim Löw.

Poigrao se njemački strateg sa svojim sastavom, gurnuvši u špicu dva igrača u sustavu 4-4-2. “Italija je drukčija od Slovačke; igraju visoko, s dva centralna napadača i dva brza krila, a potom loptu sele u sredinu i trže utrčavanja u prazan prostor. Igraju dosta predvidljivo, ali dobro izvršavaju svoje zadatke. O tome kako treba igrati protiv njih odlučio sam poslije njihove utakmice sa Španjolskom”, objasnio je.

Odluka o izvođačima jedanaesteraca, otkrio je, bila je u potpunosti na igračima, a jedina crna mrlja na sinoćnjoj pobjedi bit će suspenzija ‘ministra obrane’ Matsa Hummelsa za polufinalni okršaj. “Hummels je dobio treći žuti karton, Mario Gomez osjeća blago zatezanje, a vjerojatno smo za polufinale ostali i bez Khedire”, zaključio je konferenciju Löw.

Foto: www.facebook.com/uefaeuro

Foto: www.facebook.com/uefaeuro

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.