LP (Ž): Dvostruke braniteljice naslova slavile, no Barcelona se s povoljnim rezultatom vraća u Španjolsku

LP (Ž): Dvostruke braniteljice naslova slavile, no Barcelona se s povoljnim rezultatom vraća u Španjolsku

Lyon je upisao samo minimalnu pobjedu.

Foto: Uefa.com

Najjači par četvrtine finala Lige prvaka za žene na Parc Olympique Lyonnais u Decinesu odigrale su nogometašice Lyona i Barcelone. Dvostruke braniteljice naslova upisale su minimalnu, 2:1 pobjedu, no Blaugrana se s postignutim golom u gostima vraća u Španjolsku.

Već u prvoj minuti Ada Hegerberg isprobala je svoj udarac s preko 20 metara, no Panos je bila sigurna. Norvežanka je ponovno zaprijetila u 11. minuti, no pored gola, da bi Panos upisala drugu obranu nakon udarca Kumagai u 12. minuti. Obranila je golmanica Blaugrane potom i pokušaje Renard i Henry, da bi Marozsan u 27. minuti pogodila stativu. Još jednom Panos je morala intervenirati nakon udarca Hegerberg u 29. minuti, no ništa nije mogla učiniti minutu prije kraja prvog poluvremena. Lucy Bronze centrirala je, a Majri skočila najviše i zabila za vodstvo dvostrukih braniteljica naslova.

I nastavak je otvorila Hegerberg, no udarcem ravno u Panos, da bi u 54. minuti pucala pored gola. Konačno smo nešto od Katalonki vidjeli u 57. minuti, no Toni Duggan pucala je pored gola. Počele su gošće pritiskati, što je konačno urodilo plodom u 72. minuti. Bugarka Andonova izvela je korner, a Guijarro glavom izjednačila na 1:1. Već u idućem napadu Lyon je mogao ponovno povesti, no Marozsan je pogodila stativu, ali deset minuta prije kraja van de Sanden je pronašla Hegerberg, koja konačno zabija gol večeras i donosi Lyonu minimalnu, 2:1 pobjedu.

Olympique Lyonnais (4-4-2)

Bouhaddi – Bronze, Renard, M’Bock Bathy, Majri (44.) – Cascarino (van de Sanden 67′), Henry, Kumagai (Abily 78′), Le Sommer – Hegerberg (80.), Marozsan

Barcelona (4-3-3)

Panos – Fabiana, Torrejon, Leon, Serrano – Losada (Bonmati 83′), Bussaglia, Guijarro (72.) – Alves (Andonova 66′), Duggan (Alexia 76′), Martens

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.