Luca Ivanković: Cilj je biti prvi u kvalifikacijama za EP

Luca Ivanković: Cilj je biti prvi u kvalifikacijama za EP

- U principu mislim da bi to zaista trebali lagano proći. Naravno ne treba nikoga podcjenjivati, ali smatram da smo osjetno kvalitetnije, kaže Luca Ivanković

Luca Ivanković / Getty Image

Najbolje hrvatske košarkašice sredinom nadolazeće godine očekuju kvalifikacije za odlazak na Eurobasket 2015. godine. Sljedeću kontinentalnu smotru zajedničkim će snagama organizirati Mađarska i Rumunjska a Hrvatska će vizu za novo veliko natjecanje tražiti kroz skupinu F u kojoj su protivnici Izrael i Bugarska.

Prvi dvoboj je s Bugarskom u lipnju sljedeće godine, a jedna od najvećih hrvatskih uzdanica bit će Splićanka Luca Ivanković, najviša hrvatska reprezentativka (198 cm).

– U principu mislim da bi to zaista trebali lagano proći. Naravno ne treba nikoga podcjenjivati, ali smatram da smo osjetno kvalitetnije od obje reprezentacije i da nebi trebale imati problema s plasmanom na europsku smotru. Cilj je biti prvi u skupini i izravno se plasirati, objašnjava centar Novog Zagreba, vodeće ekipe A 1 lige košarkašica.

Luca i ove godine bolježi odlične brojke na hrvatskim parletima, a s 14,4 koša i 9,2 skoka u prosjeku najveća je uzdanica “Lupica” u ovogodišnjem izdanju Eurolige. Brojne klupske obaveze neće ju spriječiti u nastupu za reprezentativni dres.

– Meni je uvijek velika čast nastupati za reprezentaciju, to predstavlja veliku čast prije svega. Tako će biti i u budućnosti, zaključuje najdominatnija hrvatska košarkašica.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.