Luca Ivanković: Na pripremama se radi odlično, sve s ciljem da odemo na EP

Luca Ivanković: Na pripremama se radi odlično, sve s ciljem da odemo na EP

- Nisam upoznata s igračkim kadrom Bugarske i Izraela. Ali smatram da smo najkvalitetnija reprezentacija. kaže Luca

Luca Ivanković

Hrvatske košarkašice u Kaštel Kambelovcu marljivo “bruse formu” za skorašnji početak kvalifikacija za odlazak na EP 2015. godine. Kontinentalnu smotru zajedničkim će snagama organizirati Mađarska i Rumunjska a Hrvatska će vizu za novo veliko natjecanje tražiti kroz skupinu F u kojoj su još Bugarska i Izrael. Jedna od najvećih hrvatskih uzdanica je Splićanka Luca Ivanković, najviša hrvatska reprezentativka (198 cm).

– U principu mislim da bi to zaista trebali lagano proći. Naravno ne treba nikoga podcjenjivati, ali smatram da smo osjetno kvalitetnije od obje reprezentacije i da nebi trebale imati problema s plasmanom na europsku smotru. Cilj je biti prvi u skupini i izravno se plasirati, objašnjava centar Novog Zagreba.

Hrvatske su košarkašice smještene u hotelu Baletna škola, koji se nalazi samo nekoliko metara od mora. No, za morske radosti nema previše vremena.

– Radi se odlično i sve su cure spremne na odricanja, sve s ciljem da odemo na EP. Kroz kvalifikacije moramo u sastavu koji je tu. Iva Ciglar nije došla, mislim da je otišla na neki put u Ameriku. Anđa Jelavić planira obitelj proširiti. Bez nje moramo dalje. No, ostatak sastava je očekivan, dodaje najdominatnija hrvatska košarkašica.

Hrvatska selekcija kvalifikacije otvara  8. lipnja u bugarskom gradiću. Uz Bugarsku na putu prema Europskom prvenstvu stoji i Izrael. Koja su očekivanja?

– Iskreno, ne znam koliko su kvalitetne te ekipe. Nisam upoznata sa njihovim igračkim kadrom. Ali smatram da smo najkvalitetnija reprezentacija. Naravno, ako pristup bude na pravoj razini, zaključuje Luca koja  ima samo riječi hvale za smještaj u Kaštel Kambelovcu:

– Sve je super. Uvjeti su super. Dvorana je odlična, sve je na najvišem nivou.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.