Lucija Zaninović osvojila egipatski Luxor Open

Lucija Zaninović osvojila egipatski Luxor Open

Lucija Zaninović osvojila je jaki turnir Luxor Open (Egipat) u kategoriji do 49 kilograma...

Lucija Zaninović/Getty Images

Najbolja svjetska taekwondašica kategorije do 49 kilograma Lucija Zaninović ostvarila je sjajan rezultat na jakom međunarodnom turniru u egipatskom Luxoru, uvjerljivo odnijevši pobjedu i prikupivši još 20 bodova za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru sljedeće godine.

Mlađa od blizanki Zaninović bila je slobodna u prvom kolu, nakon toga je na “zlatni bod” svladala Britanku Barnes, a zatim je ‘pala’ i Ruskinja Ligačina (10:2). U polufinalu je Zaninović je bila bolja od srbijanske predstavnice Tijane Bogdanović (10:8), a u finalu je praznih ruku (9:3) ostala još jedna Ruskinja Svetlana Igumenova.

Ana Zaninović odustala je od puta u Egipat zbog rehabilitacije nakon ozljede koljena i što bolje pripreme za jedan od najjačih turnira ikada, Dutch Open, na koji se u seniorskoj kategoriji prijavilo više od 1000 sportaša, a nastupit će ih više od 110.

U Egiptu je do brončanog odličja i 7.20 bodova za OI stigla i taekwondašica Marjana Petra Matijašević, a na Luxor openu nastupili su još i Marina Simić te Martina Zubčić.

Lucija Zaninović/Foto: Luxor Open

Lucija Zaninović/Foto: Luxor Open

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.