Svjetski broj jedan

Lucija Zaninović osvojila Qatar Open i potvrdila broj jedan

Lucija Zaninović osvojila Qatar Open i potvrdila broj jedan

Lucija Zaninović osvojila je, nakon Luxor Opena, i G1 turnir u Dohi...

Lucija Zaninović/Getty Images

Hrvatska taekwondoašica Lucija Zaninović (Marjan Split) nakon trijumfa na Luxor Openu (G2 serija), ovoga je vikenda slavila i na G1 turniru Qatar Open te potvrdila da je trenutačno najbolja u svojoj kategoriji na svijetu.

Zaninović, naime, uvjerljivo drži prvo mjesto svjetske ljestvice s prikupljenih 290 bodova, a prva joj pratiteljica Yasmina Aziez zaostaje velikih 80 bodova.

Zaninović je prvo na zlatni bod pobijedila Tajlanđanku Wongpattanakit, dok je u finalnom meču bila uvjerljivo bolja od marokanske predstavnice Saane Atabrour. Treće je mjesto pripalo drugoplasiranoj na svjetskim rang-listama i aktualnoj viceprvakinji Europe Aziez.

Ana Zaninović, koja trenutačno pauzira zbog ozljede, također na svjetskoj rang-listi drži vodeću poziciju i to unatoč brojnim povredama (lakat, koljeno) koje su je udaljile s turnira u Luxoru i Dohi. U njezinoj kategoriji do 53 kilograma prikupila je 122 boda, dok drugoplasirana Huang (Tajvan) ima samo dva poena manje.

Na olimpijskoj ljestvici Lucija je također uvjerljivo najbolja, a sedmo mjesto – posljednje koje ne osigurava nastup u Rio de Janeiru udaljeno je 135 bodova. Ana je u kategoriji do 53 kilograma i bez nastupa petoplasirana, a deveti su Marina Sumić (Metalac) i Vedran Golec (Jastreb). Iva Radoš drži 12. mjesto, Petra Matijašević je 15, dok je Martina Zubčić na 21. poziciji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.