Lucija Zaninović rano ispraćena sa Svjetskog prvenstva

Lucija Zaninović rano ispraćena sa Svjetskog prvenstva

Hrvatska taekwondoašica završila je svoj nastup na SP-u u Rusiji.

Lucija Zaninović/Foto: Gettyimages

Ždrijeb ovoga puta nije pomazio najbolju hrvatsku taekwondoašicu Luciju Zaninović. Prva nositeljica Svjetskog prvenstva u ruskom Čeljabinsku zaustavljena je već u drugom kolu, prepreka zvana Wu Jingyu ipak je bila nepremostiva.

Zaninović je svjetski broj jedan, no iza Jingyu su dva olimpijska i jedno svjetsko zlato – protivnica je to koja nije nimalo bezazlena, uostalom mnogi su upozoravali kako će to biti izravan susret dvije najbolje natjecateljice do 49 kilograma.

Lucija je tokom meča bila slabiji suparnik, do kraja je održavala zaostatak od 2:5 da bi u posljednjih nekoliko sekundi krenula na sve ili ništa. Pobjeda je ovoga puta pripala Jingyju, koja je u međusobnim dvobojima tako upisala drugi trijumf – bolja je bila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji 2011. oduzevši Zaninović šansu za medalju, dok je poražena u polufinalu Olimpijskih igara, na putu naše taekwondoašice prema drugom uzastopnom olimpijskom zlatu.

Drugoga dana Svjetskog prvenstva nastupio je još jedan član splitskog Marjana. Toni Kanaet nije bio ništa bolje sreće od svoje klupske kolegice te je nakon uvjerljive pobjede protiv Ganca Ameda Same (16:3) u prvom kolu završio svoj put na svjetskoj smotri protiv Iranca Masouda Hajizavareha (7:16).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.