U nedjelju je u Zagrebačkoj sportskoj dvorani Sutinska Vrela održano Prvenstvo Hrvatske u Taekwondou

LUKA BAKOVIĆ OSVOJIO BRONCU U TAEKWONDOU

LUKA BAKOVIĆ OSVOJIO BRONCU U TAEKWONDOU

Foto: in PORTAL / Na slici: Luka Baković (desno)

Uspjeh iz 2014. kada je na juniorskom Prvenstvu Hrvatske za borce bez invaliditeta osvojio brončanu medalju, Luka je ponovio i ovaj put na Prvenstvu Hrvatske u Taekwondou, ali ovaj put broncu je `odnio´ u seniorskoj kategoriji.

Podsjetimo kako je Baković, član Galeba iz Splita, u borbi sportaša do 80 kg za brončano odličje savladao Ivana Maloču člana Spiritusa iz Zagreba s 11:6. Ova je prva medalja sportaša s invaliditetom u seniorskoj konkurenciji sa sportašima bez invaliditeta na prvenstvima Hrvatske.

Evo kako je svoj uspjeh prokomentirao Luka: “Naravno da sam zadovoljan ovim rezultatom, jer nije bilo lako se boriti s borcima bez invaliditeta, a još više me raduje da sam prvi u Hrvatskoj koji sam osvojio jedno hrvatsko odličje u konkurenciji 140 seniora iz 40 klubova.”

Ovog europskog i svjetskog prvaka u konkurenciji osoba s invaliditetom 18. Rujna u Waršavi očekuje nastup na Europskom Taekwondo prvenstvu za osobe s invaliditetom kada će započeti lov za plasman na 16. Paraolimpijske igre u Tokiju gdje će po prvi put Taekwondo biti uvršten u redovan program igara.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.