Luka Lončar za portal HR: Mađarska je prvi favorit prvenstva, Hrvatsku vidim na drugom mjestu

Luka Lončar za portal HR: Mađarska je prvi favorit prvenstva, Hrvatsku vidim na drugom mjestu

- Nismo jos usavršili sve detalje u našoj igri. Svakako moramo popraviti realizaciju igrača više, kaže Luka Lončar

Luka Lončar/Getty Images

Izabranike Ivice Tucka čeka još jedna teška, ali i presudna utakmica koja će dati odgovor hoće li i na kojem mjestu hrvatska reprezentacija nastaviti nastup na prvenstvu. U ponedjeljak u posljednjem kolu skupine, Srbija će se boriti sa Španjolskom, dok će „ barakude“ svoje snage odmjeriti s Mađarima.  Hrvatskim reprezentativcima bi u odlučujućim trenucima odgovarala pobjeda Srbije da bi osigurala svoj prolaz u četvrt finale i mjesto među prve tri reprezentacije u B skupini. Što očekuje Luka Lončar, centar hrvatske reprezentacije, koji je u utakmici sa Srbijom zaslužan za dva pogotka  i kako se sprema za novu borbu.

– Mislim da možemo biti zadovoljni s bodom iz utakmice sa Srbijom, s obzirom na tijek  utakmice to je i najpošteniji ishod. Protiv Mađarske očekujem vrlo čvrstu utakmicu sa puno ritma i nadam se našoj pobjedi. Mislim da ce bit veći pritisak njima nego nama, zato jer oni moraju dobro odigrat pred svojim navijačima.

U mađarskoj reprezentaciji igraju i braće Varga koji su donedavno igrali u Primorju te se može reći da znaju skoro svaki pokret nekih od igrača hrvatske reprezentacije. Koliko to vama otežava situaciju?

– Ni mi sami neznamo svaki naš pokret. Hahaha, šalim se. Neće nam to otežavati situaciju jer i mi imamo vrhunske igrače koji su nepredvidljivi.

Kakvo ozračje vlada u reprezentaciji? Koja vam je utakmica bila najteža do sada?

– Atmosfera u ekipi je super ko i uvijek u reprezentaciji. Zračimo pozitivnom energijom. Do  sada nam je najteža bila utakmica sa Španjolskom.

Mišljenje o igri hrvatske reprezentacije općenito?

– Nismo jos usavršili sve detalje u našoj igri.  Svakako moramo popraviti realizaciju igrača više  jer nam je to dosad najviše “štekalo”.

Tko su favoriti na ovogodišnjem prvenstvu i prognoza za prva tri mjesta?

Po prikazanim igrama dosad Mađarska je prvi favorit. Moja prognoza je 1. Mađarska, 2. Hrvatska i 3. Crna Gora.

Jeste li uspjeli razgledati Budimpeštu s obzirom da ste stalno na bazenu i treningu?

– Uspjeli smo malo prošetati po centru, ali smo vise koncentrirani na utakmice nego na razgledavanje, kaže Luka Lončar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.