Luka Modrić drugu godinu zaredom dobitnik Nogometnog Oscara

Luka Modrić drugu godinu zaredom dobitnik Nogometnog Oscara

Za najboljeg igrača domaćeg prvenstva izabran je Rijekin napadač Andrej Kramarić, a najbolji je mladi igrač u Hrvatskoj Hajdukov Mario Pašalić

Luka Modrić/Foto HNS

Uz prisustvo hrvatske nogometne reprezentacije na svečanoj dodjeli, u drugom izdanju nagrade “nogometni Oscar” titulu najboljeg hrvatskog nogometaša ponovno je odnio član novog europskog prvaka Real Madrida, Luka Modrić, pobjednik i prošlogodišnjeg izbora u organizaciji Nogometnog sindikata i Sportskih novosti, prema glasovima igrača i trenera MAXtv Prve lige.

Za najboljeg igrača domaćeg prvenstva izabran je Rijekin napadač Andrej Kramarić, a najbolji je mladi igrač u Hrvatskoj Hajdukov Mario Pašalić. Titula najboljeg čuvara mreže otišla je Rijekinom Ivanu Vargiću.

Proglašena je i najbolja jedanaestorica MAXtv Prve lige u završenoj sezoni, u kojoj se nalaze Vargić (Rijeka), Tomečak (Rijeka), Maloča (Hajduk), Šimunić (Dinamo), Pivarić (Dinamo), Brozović (Dinamo), Močinić (Rijeka), Pašalić (Hajduk), Kramarić (Rijeka), Čop (Dinamo) i Soudani (Dinamo).

Za najboljeg je trenera izabran Matjaž Kek, slovenski stručnjak na kormilu Rijeke, koja je ove sezone osvojila Hrvatski kup. Najbolji je sudac Ivan Bebek, dok je priznanje pod nazivom “Dobri duh hrvatskog nogometa” pripalo ekonomu Osijeka Goranu Vinceku.