Luka Modrić: Moramo biti strpljivi, Azerbajdžan je čvrsta, defenzivno orijentirana momčad

Luka Modrić: Moramo biti strpljivi, Azerbajdžan je čvrsta, defenzivno orijentirana momčad

- Žao mi je što je došlo do odlaska Jelavića, ali to je njegova odluka. Hvala mu za sve što napravio za reprezentaciju i želim mu sve najbolje u nastavku karijere, objašnjava Modrić

Luka Modrić/Getty Images

Nakon uspješno odrađenog gostovanja u Sofiji, Hrvatska u ponedjeljak dočekuje Azerbajdžan. Luka Modrić bio je jedan od najboljih pojedinaca u pobjedi nad Bugarima, a zbog dobivenog udarca u gležanj bio je pod posebnim povećalom liječnika reprezentacije.

– Osjećam bol, ali manje nego jučer. Vjerujem da će biti dobro, mislim da me neće smetati za vrijeme utakmice, objasnio je Modrić.

Iako je Hrvatska ponovno favorit na papiru, za bodove protiv Azerbajdžana u Gradskom vrtu trebat će proliti dosta znoja.

– Azerbajdžan je čvrsta, defenzivno orijentirana momčad koja će tražiti priliku kroz protunapade. Moramo biti strpljivi i pokušati ih otvoriti, odnosno postići im pogodak što prije. Dok ne zabijemo, bit će teško, čim zabijemo, bit će nam lakše. Nadam se da ćemo agresivnom igrom to i ostvariti, uz pomoć publike koja je uvijek bila fenomenalna, te doći i do devetog boda, najavio je član aktualnog europskog prvaka.

Modrić računa i na bučnu potporu s tribina, kakvu Vatreni redovito uživaju u srcu Slavonije:

– Osjećamo da nas ljudi vole, da nas poštuju i da jedva čekaju da dođemo. Siguran sam da nam neće nedostajati sjajne podrške. U Vukovar ovoga puta nisam mogao zbog ozljede, ali tamo je uvijek emotivno i drago mi je da sam već prije bio, dodao je.

Nekoliko je riječi posvetio o odlasku Nikice Jelavića iz reprezentacije:

– Žao mi je što je došlo do toga, ali to je njegova odluka. Hvala mu za sve što napravio za reprezentaciju i želim mu sve najbolje u nastavku karijere.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.