Luka Modrić najbolji sportaš Balkana

Luka Modrić najbolji sportaš Balkana

Modrić je tek drugi nogometaš, nakon Hriste Stoičkova 1994. koji je dobio ovu nagradu.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić pobijedio je u 46. izboru za najboljeg sportaša Balkana, koji tradicionalno organizira Bugarska novinska agencija (BTA), a u kojem je sudjelovala i sportska redakcija Hine.

Modrić je tek drugi nogometaš koji je osvojio ovu nagradu, a prije njega to je uspjelo još samo legendarnom Bugarinu Hristu Stoičkovu koji ju je osvojio 1994. godine.

Nagrade ne prestaju stizati na adresu kapetana hrvatske nogometne reprezentacije koji je imao ključnu ulogu u osvajanju naslova svjetskog doprvaka s ‘vatrenima’, kao i u pohodima Real Madrida prema trećem uzastopnom trijumfu u Ligi prvaka i trećem uzastopnom naslovu svjetskog klupskog prvaka.

Modrić je u ovom izboru pobijedio najboljeg tenisača svijeta, Srbina Novaka Đokovića koji je osvajao nagradu najboljeg sportaša Balkana pet godina zaredom od 2011. do 2015. godine. Treće mjesto osvojila je najbolja tenisačica svijeta Rumunjka Simona Halep. Modrić je dobio 75 od mogućih 90 bodova u ovom izboru, u kojem je sudjelovalo devet državnih agencija na prostoru Balkana.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.