Luka Modrić skinut s trona: Hrvatska ima novog najplaćenijeg sportaša

Luka Modrić skinut s trona: Hrvatska ima novog najplaćenijeg sportaša

Foto: Getty Images

Hrvatska će u narednim tjednima dobiti novog najplaćenijeg sportaša, budući da se očekuje kako će Bojan Bogdanović potpisati novi ugovor sa nekim od NBA klubova.

Za najboljeg hrvatskog igrača interes su pokazali Atlanta Hawksi, Sacramento Kingsi i Denver Nuggetsi, no pravo pregovora s Bogdanovićem ima i njegov sadašnji klub Washington Wizardsi. Upravo Wizardsi nude novi ugovor Bogdanoviću po kojem bi zarađivao oko 10 milijuna dolara godišnje, no Bogdanović želi višegodišnji ugovor po kojem bi zarađivao 16 milijuna dolara godišnje (iz iznosa nisu isključena porezna davanja i slične tražbine).

Njegovi zahtjevi proizlaze iz činjenice kako postoji nekoliko klubova koji su zainteresirani za njega, a sam igrač će naravno osim izdašnog ugovora gledati i na minutažu koju će imati u novom klubu. U svakom slučaju Bogdanović će u kratkom periodu postati najplaćeniji hrvatski sportaš, te će s trona tako skinuti Luku Modrića. Naime, Modrić u Realu zarađuje oko 7,5 milijuna eura po sezoni, te ima ugovor do ljeta 2020. godine, a Bogdanović bi u narednim tjednima trebao staviti potpis na ugovor po kojem bi praktički duplo više zarađivao od najboljeg hrvatskog nogometaša.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.