Luka Modrić u svijetu knjiga – predstavljena prva biografija

Luka Modrić u svijetu knjiga – predstavljena prva biografija

Luka Modrić/Getty Images

Redove u knjigama nekada su “zasluživali“ samo rijetki. Danas pisanje biografija predstavlja unosan posao kako za nakladnike, tako i za osobe o kojima se piše. A o čemu bi ljudi najradije čitali ako ne o životnim pričama onih koje prate svakodnevno?

Hrvatski su nogometaši dosta poznati javnosti. Međutim, mali je broj onih koji znaju drugu stranu medalje njihova života. Nakon što je u travnju prošle godine izdana biografija Ivana Rakitića Ivan Rakitić, novi arhitekt Camp Noua, jučer je španjolskoj javnosti predstavljena životna priča još jednog Hrvata, Luke Modrića. Priča dana na 208 stranica, slikovito nazvana Luka Modrić: Sin rata daje uvid u život jednog od najvećih imena kako hrvatskog tako i svjetskog nogometa.

Težak životni put od djetinjstva provedenog u izbjeglištvu pa sve do ljeta 2o12. godine kada je počeo igrati u “kraljevskom klubu“, predstavili su španjolski sportski novinari Vicente Azpitarte i Jose Manuel Puertas. Predgovor knjizi napisao je Davor Šuker. Knjiga je trenutno dostupna samo u španjolskim knjižarama.

Zanimljivo je (i pomalo tužno) da se hrvatskim imenima bave samo strane naklade. Biografiju Ivana Rakitića u travnju 2015.godine također je objavila strana naklada, španjolski sportski novinar Alberto Fernandez. Kako hrvatskoj javnosti nije palo na pamet da predstavi svijetu jedno od najpoznatijih lica hrvatske današnjice? Bilo kako bilo, Modrić je dobio svoju prvu biografiju. Priča je predstavljena i dostupna, a ironično je da je sad na Hrvatima red da prevode priču koju su sami mogli napisati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.