Luka Požega i Matija Tutnjević prvaci svijeta u tandemu

Luka Požega i Matija Tutnjević prvaci svijeta u tandemu

Ivana Juričić i Ivana Neralić brončane u tandemu

Foto : HKS

Jučerašnje natjecanje u tandemima kod mlađih seniorki i seniora rezultiralo je dvjema medaljama, od toga jedna brončana i jedna zlatna.

Kod muškaraca zlato su osvojili Luka Požega i Matija Tutnjević, koji su pobjedom u 1. kolu protiv Slovenije (SV 12:8), u 2. kolu protiv Češke (2:0) i u četvrtfinalu protiv Poljske (2:0) osigurali nastup u polufinalu gdje su ih  dočekali Nijemci koje su u napetoj završnici pobijedili (SV 16:11) i osigurali finale protiv Srbije.

U finalnom meču sigurni Požega i Tutnjević u prvom setu već su osigurali bod ispred favorizirane Srbije, što im je dalo elana za drugi set gdje su uvjerljivo dokazali da su najbolji i pobjedom 2:0 zasluženo osvojili zlato

Kod žena broncu su osvojile Ivana Juričić i Ivana Neralić koje su sigurnim nastupom pobijedivši u 1. kolu predstavnice Slovačke (2:0), zatim u 2. kolu predstavnice Mađarske (2:0) i u četvrtfinalu pobjedom protiv Njemica (SV 9:6) osigurale polufinale. U napetom polufinalu naš tandem zaustavile su Slovenke pobjedom 2:0.

Foto : HKS

U ženskoj konkurenciji predstavljala su nas još dva tandema, Tamara Sinković i Anamarija Grdić koje su završile nastup u 1. kolu i tandem Mirna Bosak i Milana Pavlic koji je zaustavljen u četvrtfinalu od Mađarske. Kod muškaraca u 1. kolu završili su nastup Mihael Grivičić i Luka Mijić.

Danas su na redu mix parovi i sprint, gdje se nadamo novim medaljama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.