Luku Pavlovića na U17 klupi privremeno mijenja Dario Bašić

Luku Pavlovića na U17 klupi privremeno mijenja Dario Bašić

Luka Pavlović otišao je s klupe hrvatske nogometne reprezentacije U17, a na tom će ga mjestu zamijeniti dosadašnji pomoćnik Dario Bašić.

Luka Pavlović/www.hns-cff.hr

Izbornik mlade hrvatske reprezentacije, igrača starosti do 17 godina, Luka Pavlović, završio je svoju epizodu na hrvatskoj klupi i mjesto će (barem privremeno) prepustiti svom dosadašnjem pomoćniku Dariju Bašiću.

Bivši trener Zagreba uspješno se plasirao u Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo, no stručno vodstvo Saveza nije bilo zadovoljno kompletnim napretkom momčadi, zbog čega je suradnja sporazumno prekinuta.

“Zahvaljujemo se Luki na odrađenom poslu u proteklom razdoblju, u kojem je pokazao izuzetne ljudske osobine zbog kojih je uostalom i zaslužio izborničko mjesto. Ipak, procijenili smo kako ovoj generaciji sada treba još kvalitetniji iskorak i pristup, a sve kako bismo maksimalno iskoristili potencijal momčadi”, rekao je tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, napomenuvši i kako će se u što kraćem roku rukovodstvu Saveza predstaviti najbolje moguće (dugoročno) rješenje za upražnjenu klupu.

U dvije prijateljske utakmice protiv Irske hrvatske će kadete voditi Dario Bašić, a u stožeru će za sada ostati i treneri Petar Krpan i Marjan Mrmić.

“U ovoj smo se specifičnoj situaciji, nakon konzultacija sa članovima Stručne komisije HNS-a, odlučili kako će protiv Irske reprezentaciju voditi postojeći stožer na čelu s dosadašnjim pomoćnikom izbornika”, rekao je Jozak za službenu stranicu HNS-a. “Odluku o tome hoće li ovaj stožer nastaviti rad i nakon toga donijet ćemo poslije susreta s Irskom, a kako god bude – prijedlog ćemo na razmatranje i verifikaciju dati Izvršnom odboru HNS-a.”

U-17 reprezentacija u ponedjeljak se u podne okuplja u zagrebačkom hotelu Holiday, a s Ircima će igrati 24. veljače u 11 sati te 26. veljače u 14 sati (teren 3 stadiona Maksimir). U ožujku je, pak, na rasporedu Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Azerbajdžanu na kojem će se kockastima suprotstaviti reprezentacije Srbije i Portugala.


Pozvani igrači:
Adrian Šemper (Dinamo), Neven Đurasek (Varaždin), Marko Prugovečki (Hajduk), Vinko Soldo (Dinamo), Mario Crnički (Bayern), Borna Borovec (Dinamo), Maksim Oluić (Lokomotiva), Luka Pasariček (Dinamo), Davor Lovren (Dinamo), Adrian Zenko (Dinamo), Adrian Blečić (Dinamo), Ivan Nevistić (Osijek), Nikola Moro (Dinamo), Marin Karamarko (Hajduk), Josip Brekalo (Dinamo), Karlo Igor Majić (Dinamo), Matej Hudećek (Dinamo), Kristijan Sabolović (Dinamo), Ivan Markota (Split), Borna Sosa (Dinamo), Martin Erlić (Parma), Ivan Blatančić (Rijeka).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.