Maestralni Čorić u drugom kolu Roland Garrosa

Maestralni Čorić u drugom kolu Roland Garrosa

Borna Čorić postao je četvrti hrvatski predstavnik u drugom kolu pariške zemlje.

Borna Ćorić/Foto: Gettyimages

Nakon Donne Vekić, Mirjane Lučić-Baroni i Ane Konjuh, Borna Čorić postao je četvrti hrvatski predstavnik u drugom kolu Roland Garrosa pobjedom nad Amerikancem Samom Querreyem.

U iscrpljujućem meču Borna je slavio rezultatom 7:6, 6:3, 0:6, 6:3 čime je upisao svoju prvu pobjedu u karijeri na drugom grand slamu sezone.

Najveća borba vodila se u prvom setu kada je Čorić spasio tri break lopte te dvije set lopte prije nego što je prelomio set na svoju stranu u tie-breaku. U drugom setu je 18-godišnji Borna dominirao dva puta oduzevši servis 38. tenisaču svijeta.

Nakon toga uslijedio je uragan Sama Querreya koji je pomeo Čorića sa glatkih 6:0 u trećem setu, ali nakon toga hrvatski tenisač vraća svoj ritam te odnosi meč na svoju stranu. Break kod 4:3 u posljednjem setu definitivno je prelomio dvoboj.

Čorićev sljedeći protivnik biti će 18. nositelj turnira, španjolski veteran Tommy Robredo koji je u prvom kolu bio bolji od Kazahstanca Golubeva, a s Hrvatima se u Parizu do sada susreo samo jednom, pobijedio ga je Mario Ančić 2006. godine u dramatičnih pet setova.

Inače, Čorić od ovoga tjedna igra kao 46. tenisač svijeta čime je po prvi put ušao među najboljih 50 tenisača svijeta.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.