Magični 1.105 poen: Španjolac pokorio EuroBasket!

Magični 1.105 poen: Španjolac pokorio EuroBasket!

Foto: FIBA.com

Igrao se susret između reprezentacija Španjolske i Mađarske, Cluj, 7. rujna 2017 godine, 40 izdanje EuroBasketa, najvažnije europske košarkaške smotre, 15. minuta, strijelac Pau Gasol.

Sažetak je današnjeg dana koji će tako,najkraće moguće rečeno ostati zapisano u košarkaške anale, kao jedan od velikih trenutaka košarke, ako ne i od najvećih. Takav je i “krivac”za ovaj rekod, najveći, jedan od braće Gasol,onaj Gasol. Pau Gasol.

Tricom za još veće vodstvo nad reprezentacijom Mađarske, španjolski je krilni centar te okosnica reprezentacije, srušio rekord svog suigrača iz Spursa, francuskog velikana košarke, Tonya Parkera, te postao najbolji strijelac EP-a. a 1104. poena Parker je došao na drugu poziciju, da bi trećeplasirani sa 1052. postao Dirk Nowitzki.

Do sada Španjolska na krilima Gasola ima stopostotni učinak u Cluju, suvereno drži prvo mjesto pobjedama nad Hrvatskom, Mađarskom, Rumunjskom, Češkom i Crnom Gorom te napada titulu prvaka Europe. Do sada je Španjolac skupio tri zlata, dva srebra te broncu, kao i dvije MPV titule 2009. i 2015. godine, po čemu je izjednačen s Krešimirom Ćosićem (1971. i 1975.) . Od danas ima i onu najboljeg strijelca Europe , kako se za sad čini, za sva vremena jer će se košarkaška smotra igrati sada svake četvrte godine, a ne dvije , pa će ga netko teško prestići.

Tony i Dirk su među najvećim košarkašima ikad, uvijek je čast biti u društvu takvih igrača, koš manje ili više tu nije važan, jednostavno je čast biti u kategoriji s takvim veličinama, poručio je možda ne najbolji košarkaš svijeta, ali sigurno najbolji pojedinac na prvenstvima u povijesti. Velikan Španjolske, Pau Gasol.

 

 

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.