Maglica nezadovoljan statusom u Hajduku

Maglica nezadovoljan statusom u Hajduku

Maglica je u ovoj sezoni odigrao 20 utakmica, zabio četiri pogotka i ima dvije asistencije. Iako je većinom ulazio s klupe, izgleda da Burić i uprava u njega nemaju previše povjerenja.

Anton Maglica/Foto: HNK Hajduk

Hajduk je u ovoj sezoni ostao na samo dva prava napadača – Francku Ohandzi i Antonu Maglici. Ohandza je već neko vrijeme ozlijeđen, a Maglica nikako ne dobiva pravu priliku od Burića. Ipak, činjenica je da ima problema s realizacijom, pa uprava kluba razmišlja o produženju ugovora koji istječe na ljeto.

Imali smo tek jedan sastanak, ali nije bilo konkretnih razgovora o produženju ugovora. Čekam što će biti, da mi kažu kakav mi je status, jer me ugovor veže s Hajdukom do ljeta. Ne znam računaju li na mene ili ne, ali po ovome što sada vidim, baš i nemam osjećaj da se na mene ozbiljno računa. Nadam se samo da to nije zbog produženja ugovora”, ističe Maglica.

Statistika Maglici ne ide u prilog. Ove sezone ima 20 odigranih utakmica s postignutih četiri pogotka i dvije asistencije. Ipak, treba se uzeti u obzir kako je u većini utakmica ulazio s klupe gdje je dobivao pola sata vremena na travnjaku.

“Teško se pokazati u kratkom vremenu. Nekad te poljubi sreća, pa zabiješ čim uđeš, nekad ne…Za napadače najvažniji je kontinuitet igre i golova. Ovako, kad ne igraš redovite, teško se snaći na terenu, ispada kao da si s Marsa pao.” 

Što se tiče trenera Burića, od njega dobiva stalne pohvale na trudu i zalaganju, ali s njim ne priča puno. Od sebe daje sto posto na treningu, a na treneru je odluka hoće li neki igrač igrati ili ne. Sve češće su priče da Hajduk na zimu kupuje novog napadača.

Pročitao sam i ja da gospodin Brbić želi kupiti napadača. Ako je to istina, i ako ne računaju na mene, volio bih da mi to i kažu, da znam na čemu sam, a ne da saznam u zadnji čas.” 

Prošle je sezone uz Gotala bio najbolji strijelac kluba, ali na njegove igre mnogi su još skeptični pa je tako prijam sa tribina u dosta slučajeva neugodan. Što se tiče situacije na tablici Maglica vjeruje da Hajduk može držati priključak s Rijekom.

Ponavlja se prošla sezona. Kod Tudora smo isto tako na početku bili jako dobri, ali smo prosuli bodova pred kraj polusezone. Ove godine opet isto, kad smo ispali iz Europe, počeli smo dobro igrati, no na žalost prosuli smo bodove protiv Rijeke i Osijeka. Pogotovo mi je žao Rijeke, ispada kao da smo izašli na teren ‘spuštenih gaća’, bez agresije, želje…Ali ništa nije gotovo, tu smo na par bodova, prvenstvo je nikad zanimljivije, jer svi gube bodove. Bit će opet prilike za proboj na vrh ljestvice”, zaključuje Maglica.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.