Magnussen zadovoljan okruženjem u Haasu

Magnussen zadovoljan okruženjem u Haasu

Foto: autosport.com

Haasov vozač Kevin Magnussen izjavio je kako je okruženje u njegovoj trenutnoj momčadi puno bolje nego u prijašnjim ekipama. Podsjetimo, Danac je prošlu godinu proveo u Renaultu, dok je prije toga dvije godine vozio za McLaren.

Iako se govorilo kako su u prošlim momčadima dovodili u pitanje njegovu radnu etiku, Magnussen je naglasio kako nikada nije dobio pritužbu na temelju toga.

Ovdje je zdravije okruženje, barem prema mom iskustvu, u odnosu na prijašnja okruženja u velikim momčadima. Kada ste u momčadima koje se više bore, pritisak na vozača je velik“, prenio je njegove riječi britanski Autosport.

Istaknuo je i kako je u McLaren došao s malo iskustva te da je pritisak tada bio izrazito velik, dok sada osjeća manji pritisak, ali veliku motivaciju. S druge strane, vjeruje se i kako je Haas zadovoljan svojim vozačem, koji je u sedam utrka sakupio pet bodova.

Volio bih osjećati veći pritisak, ali samo ako je to zato što se borim za najbolju startnu poziciju ili pobjedu. U F1 može doći do toga da nekoga morate okriviti, a vozače je lako okriviti. Nekada i jesmo krivi, ali ne uvijek, i to može biti teško u nekim trenucima”, dodao je 24-godišnjak.

Njegov momčadski kolega Romain Grosjean do sada je sakupio više bodova, no Magnussen je zadovoljan time što ima kompetitivnog kolegu.

Veoma sam sretan što imam jakog momčadskog kolegu s kojim se mogu mjeriti”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.