Maja Poljak najspektakularnija igračica Europe!

Maja Poljak najspektakularnija igračica Europe!

Hrvatska odbojkašica primila je veliko priznanje...

Maja Poljak/Getty Images

U bečkom Hofburgu održana je velika svečanost European Volleyball Gala na kojemu su, između ostalog, dodijeljene nagrade i priznanja najboljima i najuspješnijima.

Među ‘zvijezdama’ večeri bila je i hrvatska odbojkašica Maja Poljak, koja je proglašena – najspektakularnijom odbojkašicom Europe.

32-godišnja Splićanka trenutačno nastupa za turski Eczacibasi, s kojim je osvojila i naslov europskog prvaka – što je njezina četvrta titula najboljeg na Starom kontinentu, a briljirala je i na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu odbojkašica u Italiji.

Karijeru je počela u zagrebačkoj Mladosti 1995, a od 2000. do 2008. kruh je zarađivala u Italiji, prvo u dresu Minetti Vicenze, a potom i u Volley Bergamu. U Turskoj je, osim Eczacibasija, igrala za Turk Telekom Arenu i Sigortu Istanbul, a s hrvatskom nacionalnom selekcijom osvojila je broncu na Mediteranskim igrama u Pescari 2009 te srebro na Euru 1999. u Italiji.

Među brojnim trofejima ističu se i individualna priznanja – najbolja blokerica Lige prvaka u sezonama 1004/2005. i 2014/2015, kao i Final Foura 2014/2015, a proglašena je i najboljom blokericom posljednjeg Svjetskog klupskog prvenstva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.