Maja Poljak osvojila i Svjetsko klupsko prvenstvo pa najavila mirovinu!

Maja Poljak osvojila i Svjetsko klupsko prvenstvo pa najavila mirovinu!

Maja Poljak govori o iskustvu igranja u Turskoj, kako je to osvojiti Svjetsko klupsko prvenstvo, ali i o razlozima zašto razmišlja o prijevremenoj mirovini.

Maja Poljak/Getty Images

Maja Poljak među najboljim je hrvatskim odbojkašicama. Četiri je puta s raznim klubovima stajala na krovu Europe, a sad je s turskim Eczacibasijem osvojila i Svjetsko klupsko prvenstvo. Izabrana je u idealnu postavu turnira i proglašena najboljom blokericom natjecanja.

32-godišnja hrvatska odbojkašica trenutno se nalazi u Hrvatskoj gdje liječi sve ozljede koje ima već godinama.

Jako mi je drago da sam, napokon, zajedno sa svojim suigračicama donijela klubu dva velika trofeja kao što su Liga prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo. Svi su u klubu prezadovoljni, euforični, a drago mi je da su stigla i ta osobna priznanja za najbolju blokericu na oba turnira”, progovorila je Poljak za Media servis.

Objasnila je što znači igrati odbojku u Turskoj: “Biti na vrhu Europe u Turskoj je posebna doživljaj. Nastalo je opće ludilo i svi su presretni zbog uspjeha. Pratili su nas navijači i na turnirima, dočekali su nas na aerodromu u velikom broju te organizirali slavlja”. 

Uspjeh odbojkašica Eczacibasija bio je nešto posebno za stanovnike Istanbula.

Svi su i dalje euforični. Baš mi je lijepo bilo kad sam hodala po tako velikom gradu od 16 milijuna stanovnika, kao što je Istanbul, svi te zaustavljaju, čestitaju i svi i dalje slave veliki uspjeh.

Sve te medalje i godine napora, našoj su odbojkašici donijele i mnogo ozljeda kojih se sada pokušava riješiti, ali također razmišlja i o mirovini.

Problemi s leđima i kukom traju već godinama i to su kronične boljke. Sada ću morati jedno vrijeme to liječiti i rehabilitirati tijelo za naredne turnire. Pokušat ću se priključiti što prije reprezentaciji, ali tek sam stigla u Zagreb i još se nisam stigla kozultirati s fizioterapeutima koji me prate. Mislim da će naredni period biti za oporavak i povratak tijela u neko prihvatiljivo stanje da se ‘skrpamo’ i ovo Europsko prvenstvo pokušamo što bolje odraditi

Pomalo razmišljam i o mirovini zbog toga jer tijelo kaže da je dosta, ali vidjet ćemo. Nadam se da ću što kvalitetnije iskoristiti ovo ljeto i pridonijeti reprezentaciji kao što sam svaku puta to pokušavala.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.