Maja Poljak: “Postojala je izvrsna prilika da pobijedimo Italiju”

Maja Poljak: “Postojala je izvrsna prilika da pobijedimo Italiju”

Hrvatske odbojkašice su ispale u osmini finala Europskog prvenstva od reprezentacije Italije.

Maja Poljak/Getty Images

Maja Poljak i Samanta Fabris su komentirale ispadanje hrvatske reprezentacije u osmini finala Europskog odbojkaškog prvenstvau Nizozemskoj od Italije s uvjerljivih 3:0, ali samo po rezultatu.

Kapetanica Maja Poljak bila je najbolja u hrvatskim redovima s 12 poena, no niti to nije pomoglo odbojkašicama u borbi za četvrtfinale gdje je čekala Rusija: “Ekipno smo odigrale jako dobro, ali nam je u pojedinim trenucima nedostajalo strpljenja protiv iznimno organiziranih protivnica. Žao mi je zbog toga jer je postojala izvrsna prilika da pobijedimo Italiju, ali s obzirom kako smo otvorile natjecanje, možemo biti zadovoljne.”

Samanta Fabris je naglasila nedostatak agresivnosti, pogotovo u trenucima kada su hrvatske odbojkašice vodile: “Protivnice su bile dobro organizirane i jako se dobro branile, a mi nismo imale strpljenja u napadu.”

Hrvatska Italiju nije pobijedila već punih 16 godina od Europskog prvenstva 1999. godine, a u tom razdoblju je upisala pet poraza. Na ovom natjecanju Hrvatice su upisale pobjede protiv Bugarske i Rusije, dok su poražene od Bjelorusije te Italije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.