Majerčak i Vejačkova najbrži u Istri

Majerčak i Vejačkova najbrži u Istri

Pobjedom slovačke posada Vlastimil Majerčak i Mihaela Vejačkova u Ford Fiesti R5 završen je 43. Croatia rally.

Majerčak i Vejačkov foto: Uroš Modlica

Tijekom završnog dana natjecanja nakon velike borbe Majerčak i Vejačkova uspjeli su nadoknaditi 8,1 sekundu zaostatka za Jurajem Šebaljem i Majom Sabol (Mitsubishi Lancer Evo IX) koji su utrku završili na drugom mjestu. Ukupna razlika nakon 12 su brzinskih ispita dužine 185 kilometara iznosi 51,6 sekundi. Treće mjesto sačuvali su Mađari Antal Kovacs i Gergo Istovics (Ford Fiesta R5).

Nakon velikih problema na trećem brzinskom ispitu Mađari s hrvatskom licencom Krisztian Hideg i Istvan Kerek (Mitsubishi Lancer Evo IX) bili su najbrži na pet od osam subotnjih brzinaca, što im je na kraju bilo dostatno peto mjesto ukupnog poretka. Četvrti su bili njihovi sunarodnjaci Gergely Fogasy i David Berendi (Peugeot 208 T16).

Zapažen nastup imali su Rok Turk i Martina Nartnik iz Slovenije u Peugeotu 208 R2. Bili su najbrži u konkurenciji vozila na dva pogonska kotača, ispred Mađara Laszla Nemeta i Janosa Szega (Peugeot 208 VTI). Treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske i jedanaesto u ukupnom poretku izborili su Viliam Prodan i Zoran Raštegorac, također u Peugeotu 208 R2.

Utrku su startale 52 posade, a do cilja ih je stigla 31. Tijekom utrke nije bilo težih izlijetanja, uzrok odustajanja uglavnom su bili tehnički kvarovi. Drugim mjestom na Croatia rallyu posada Šebalj – Sabol potvrdila je naslov prvaka Hrvatske, jer je drugoplasiranim u ukupnom poretku Hidegu i Kereku pobjegla na nedostižnih 36 bodova razlike.

Grad Poreč i Istra još jednom su se pokazali izvrsnim domaćinima domaćim i stranim automobilistima. Tijekom sva tri dana održavanja Croatia rallya vrijeme je bilo sunčano s ugodnom temperaturom iznad 20 celzijevih stupnjeva.

Šebalj, Sabol foto: Uroš Modlica

Šebalj, Sabol foto: Uroš Modlica

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.